reg2011 Creative Commons License 2012.03.08 0 0 10404

Pontosítok. Akkor mi történik, ha kiderül, hogy ez az ügyvéd nem járhat el a jogosult Telenor  érdekében, mert nem kapott megbízást tőlük. Hiába adta el a Telenor a tartozást másik  cégnek, engem erről nem értesítettek, tehát én jelenleg is a Telenornak tartozom. 

A gyanú onnan fakad, hogy az ügyvéd  azt nyilatkozta, hogy a Telenor a megbízója, de a jogerős közjegyzői okirat után küldött levelében a csekk a creditexpress nevére szól, és egyébként is nyilvánvaló, hogy az ügyvédet nem a telenor bízta meg, azok már régen eladták a tartozást, ilyen cégek nem foglalkoznak ilyesmivel.

Az ügyvédnek írtam levelet hogy küldje el  (de szerintem nem  fogja tudni elküldeni mert nincsen ilyenje) a telenortól meghatalmazást,  hiszen ő milyen jogcímen indíthat fizetési meghagyás iránti kérelmet, ha nem ő a jogosult vagy annak  megbízottja,  hiába mutat a creditexpresstről bármit, a jog szerint addig amíg engem nem értesít a Telenor, hogy engedményezte a felé fennálló tartozásomat, addig  az eredeti jogosultnak tartozok.

 

A logikám szerint a Telenor és köztem fennálló ügynél az utolsó értesítés óta megkezdődött  elévülést ez az ügyvéd (meg akár másik 100 is akiknek szintén nincsen megbízásuk) a nem létező meghatalmazásával pont ugyanúgy nem befolyásolhajta, mint a szomszéd Józsi bácsi, ha nincsen meghatalmazás, akkor nem a jogosult és nem a megbízottja aki a cselekményt elindította, tehát mondhatni semmis ez az egész, talán még az is kimondható, hogy jogszerűtlenül nyilatkozta azt, hogy a Telenor az ügyfele, tehát komolyabb bajba is kerülhet miatta.

Amíg neki nincsen megbízási szerződése az eredeti jogosult Telenortól, addig nem a Telenor kéri a végrehajtást sem, de a fizetési meghagyást sem a Telenor vagy megbízottja kérte, illetve a jogerős végzés sem a Telenor vagy a megbízottja kérésére történt meg, terhát támadható.

De lehet rossz a gondolatmenetem, ehhez kérnék megerősítést vagy pedig egyebet.

 

Kérdés, hogy mi lesz, ha valóban nem lesz az eredeti jogosulttól megbízása, és a telenor nyilatkozik, hogy ők ekkor meg akkor eladták ennek meg annak?

Most van egy jogerős végzés, hogy végrehajtható ez az egész, csak épp sántít, hogy az ügyvéd nem szabályosan járt el.  100 ezer Ft-ot akarnak tőlem, de ettől függeltenül ha az derül ki, hogy itt sundámbundám volt,  biztos hogy nagy balhé lesz belőle.

Nem szeretek bíróságra járni, de bele fog férni az időmbe. 

Előzmény: dr_ius (10402)