amanita_phalloides Creative Commons License 2012.03.06 0 0 449

Az, hogy Magyarországot rendőrállamnak érzékeli az egyszerű állampolgár, és az, hogy Magyarországon nincs rendőrség,  nem egymást kizáró fogalmak, hanem egyymásból következő fogalmak.

 

Magyarországon van egy teljesen diszfunkcionális, militáris alapokon szervezett, rendészeti és bűnüldözési szerv, amely fő feladatának ma is ugyanazt tartajja, mint a kádári diktatúra rendőrsége. Ők úgy gondolják, és valószínűleg azt a parancsot is kapják a politikai elittől, hogy ők A HATALOM rendőrsége és legfőbb feladatuk az, hogy az állampolgár mindenkor magán érezze a hatalom "ujját", azt érezze, hogy bárki, bármikor, bármiért elkapható. Az állampolgár ezt érzékeli is, az olyan rendőri jelenlétek esetén, mint lesből traffipax, indokolatlan szabályok be nem tartása esetén, megfélemlemlítő rendőrségi akciók és razziák, és mint 2006-ban láttuk, akár leszámolásszerű ámokfutásra is hajlandók a hatalaom parancsára. Társul még a fentihez, hogy a magyar rendőrség, a világon egyedülállóan elvállalta és "eredményesen" teljesíti az erőszakos kincstári pótadó beszedését, és ezt a lehető legaljasabb módszerekkel. Mentségükre szolgáljon, hogy Magyarországon a politikai elit olyan aljas, hogy az állami hatóságok büntetési tervét, becikkelyezi a költségvetési törvény mellékletébe. Ennyiben vagyunk rendőrállam.

 

Ugyanakkor a rendőrség sem a rendészeti sem a bűnüldözési vagy helyesebben bűnelhárítási (mert ebben benne lenne a bűnmegelőzés is) feladatának ellátására nem képes, jelenlegi formájában és szervezetében, sőt abszolute alkalmatlan is erre. Az egyszerű állampolgár azt látja, hogy ha őt valamiféle bűncselekmény áldozata lesz, semmilyen téren nem számíthat a rendőrség munkájára, ez igaz akkor is h a az állampolgárok zöme nem rablógyilkosság áldozata lesz, haenm "csak" zsebtolvajlásé, betörésé, urambocsá' tyúktolvajlásé. Itt is mentségükre szolgál, amit Ho anyó írt, hogy magyarországon nincs igazságszolgáltatás sem, ha a bíróságokon halmozódó és húzódó ügyeket tekintjeük. Ennyiben igaz, hogy Magyarországon nincs rendőrség.

 

 

Előzmény: MrJones (445)