Güsziológus Creative Commons License 2012.03.06 0 0 35467

"Tudom, nem fogsz magaddal vinni, tudom.

mapsource-t telepíteni se fogsz, azt is tudom..."

Nem jól tudod:-)

Már eldöntöttem, hogy veszek egy készüléket:-)

Az egyesületnek, ahol "tag" vagyok van kölcsönözhető készüléke, ezt a lehetőséget is mérlegelem.

Intenzíven tanulmányoztam a vetületi rendszereket, és a konvertálási lehetőségeket.

Jó dolog az internet:-)

Még március 23-át kell túlélnem, és ha az lesz a megállapítás, hogy egy év alatt nem romlott az egészségi állapotom túlzott mértékben, akkor lesz beruházás.

Ha ez a doki is azt mondja, örüljek, hogy élek, akkor odaadom a pénzt a gyermekeimnek.

Más.

Lehet, hogy nekem túl jó tanáraim voltak, de néhány dolgot nagyon "belém vertek".

Pl. azt, hogy a természettudomány objektív.

A kísérletek, azonos körülmények között, megismételhetők, ellentétben a társadalomtudománnyal, hisz a környezet ott nem stabil.

Lefordítva, konkretizálva.

Van Döbörhegyen egy bolt-kocsma kombó (évek óta zárva).

Több pont is van a POI adatbázisában, különböző nevekkel.

Kocsma, Kisbolt, stb.

Ennek a "pontnak" van pozíciója.

46,9913

16,7031

Ezt a térképről olvastam le, ott a fok törtrésze van nem a perc (legalábbis én így látom).

A valós koordináták:

46° 59,489'

16° 42,206'

Ha tudom a pozíciót, akkor úgy gondolom, elég innen mérni.

Ettől a ponttól jelenleg is van mért távolság.

http://www.turistautak.hu/properties.php?id=99778

Nincs beírva a burkolat.

Én azt gondolom, hogy ezt kéne pótolni.

Az tehát a gondom, hogy abban kéne egyetérteni, mi a tartalma a mérésnek.

Miért kell végigmenni egy hosszú szakaszon, ha az adatbázisban van sok-sok szakaszocska, mindegyiknek van azonosítója, és az eltérő burkolatúak csak azért nem jelennek meg az ITINER-ben, mert nincs kitöltve a "burkolat" tulajdonság?

Bocs, hogy elkalandoztak a gondolataim, de sok a bennem felmerülő kérdés, és nem kapom meg azokat a válaszokat, melyek arra ösztönöznének, hogy folytassam.

Ezért az "ellenállás".

Előzmény: jzp2107 (35464)