"Tudom, nem fogsz magaddal vinni, tudom.
mapsource-t telepíteni se fogsz, azt is tudom..."
Nem jól tudod:-)
Már eldöntöttem, hogy veszek egy készüléket:-)
Az egyesületnek, ahol "tag" vagyok van kölcsönözhető készüléke, ezt a lehetőséget is mérlegelem.
Intenzíven tanulmányoztam a vetületi rendszereket, és a konvertálási lehetőségeket.
Jó dolog az internet:-)
Még március 23-át kell túlélnem, és ha az lesz a megállapítás, hogy egy év alatt nem romlott az egészségi állapotom túlzott mértékben, akkor lesz beruházás.
Ha ez a doki is azt mondja, örüljek, hogy élek, akkor odaadom a pénzt a gyermekeimnek.
Más.
Lehet, hogy nekem túl jó tanáraim voltak, de néhány dolgot nagyon "belém vertek".
Pl. azt, hogy a természettudomány objektív.
A kísérletek, azonos körülmények között, megismételhetők, ellentétben a társadalomtudománnyal, hisz a környezet ott nem stabil.
Lefordítva, konkretizálva.
Van Döbörhegyen egy bolt-kocsma kombó (évek óta zárva).
Több pont is van a POI adatbázisában, különböző nevekkel.
Kocsma, Kisbolt, stb.
Ennek a "pontnak" van pozíciója.
46,9913
16,7031
Ezt a térképről olvastam le, ott a fok törtrésze van nem a perc (legalábbis én így látom).
A valós koordináták:
46° 59,489'
16° 42,206'
Ha tudom a pozíciót, akkor úgy gondolom, elég innen mérni.
Ettől a ponttól jelenleg is van mért távolság.
http://www.turistautak.hu/properties.php?id=99778
Nincs beírva a burkolat.
Én azt gondolom, hogy ezt kéne pótolni.
Az tehát a gondom, hogy abban kéne egyetérteni, mi a tartalma a mérésnek.
Miért kell végigmenni egy hosszú szakaszon, ha az adatbázisban van sok-sok szakaszocska, mindegyiknek van azonosítója, és az eltérő burkolatúak csak azért nem jelennek meg az ITINER-ben, mert nincs kitöltve a "burkolat" tulajdonság?
Bocs, hogy elkalandoztak a gondolataim, de sok a bennem felmerülő kérdés, és nem kapom meg azokat a válaszokat, melyek arra ösztönöznének, hogy folytassam.
Ezért az "ellenállás".