Wassernyolcas Creative Commons License 2012.03.05 0 0 144

Köszi a választ. A baracklekvárral az idén mi is próbálkoztunk. Elbénáztuk, mert nem tudtuk, hogy a héját előzetesen le kell hámozni. A hosszú főzés után a bennemaradt héja kis gilisztává töpörödött. Nagyon zavaró volt, hiába tudtuk róla, hogy nem giliszta, hanem csak a héja. Még a rokonságnak sem mertük kínálni emiatt. Hozzáfőztük egy adag szilvalekvárhoz, így lett fogyaszthatóvá téve. Igaz vegyes lett belőle, de finom volt így is.

Az idén is szeretnénk barackból lekvárt főzni, de már úgy, ahogyan kell. Ti melyik vidékről szerzitek be a barackot? Saját termés, vagy vásároljátok? Nálunk a beszerzés gond lesz, mert egy barack fánk sincs, a tavalyi beszerzési forrás pedig elapadt, új után kell nézni. A nagybani piaccal az a baj, hogy csak szinte félig érett gyümölcs található ott. Legalább 100 kg körül szeretnénk vásárolni. Üdv. W8.

Előzmény: Ali-bá (139)