Wassernyolcas Creative Commons License 2012.03.05 0 0 138

Üdvözlöm a Szilvafa topik fórumozóit első bejelentkezésemkor.

Azért kezdtem itt nézegetni, olvasgatni mert a topikleírásból szilvalekvár témában is reméltem sok-sok hozzászólást. Először elolvastam az időrendi utolsó ötvenet, nem volt egy lekváros sem, majd elolvastam a második ötvenet. No itt két hsz. érintett érintőlegesen némi szilvalekváros kérdést. Kicsit csalódtam. Van ugyan szilvalekváros topik, de szerintem tetszhalott.

Mindenesetre megkérdezem a következőt, mert úgy látom szilvafa ügyben nagyon profik vagytok. A kérdés tehát az, van-e tapasztalatotok, ismeretetek arról, melyik fajtájú szilvából érdemes olyan szilvalekvárt készíteni, amit régen nagyanyáink is készítettek, rézüstben addig főzve, amíg forrón sem cseppen ki a lekvár a felfordított kanálból? Kell-e keresnem azt a fajtát, vagy mindegy a végeredményt tekintve? Üdv.: W8.