projack11 Creative Commons License 2012.02.29 0 0 3584

1,Igen az allitom ami tarthatalan az bedol, csak ido kerdese. Ha tobbet koltesz mint amit keresel es sose csokkented az adosagod csak meg tobb kolcsont vesszel fel akkor egyszer bedolsz legyel magan szemely vagy magas az allam mindegy.

 

 

2, Ami 1816 ban eletben maradt az nem papir rendszer volt, hanem arany fedezteu renszer. Ne jatszad a hulyet hogy ezt sem tudod.

 A papir penzt az arany helyet adtak Angliaba 1694 tol. Ha betettel a banka aranyat kapatal egy papirt rola. A Bank of England viszont tobb papirt adott ki mint aranya volt. Ezt a nep eszrevette 1797 ben, es a bank nem tudta visszaadni az aranyat. Tehat belebukott a papir aranyba, ezert hozzott az allam olyan torvenyt hogy a papirt is el kell fogadni, de ez a rendszer is belebukott, es visszatertek az arany fedezetre. Vagyis a papir rendszer tonkrement, mert nem kaptad vissza amit a bankba tettel. Ezt meg az dedoban is megertik, de ha most sem ereted akkor adjal egy fel kilo aranyat megorzesre. En meg irok rola egy papirt. Mikor kered vissza az aranyat es en nem adom vissza akkor majd magadtol rajosz mi az hogy tonkrement a papir renszer.

Előzmény: naox (3582)