Detti66 Creative Commons License 2012.02.27 0 0 1582

1.rész: Ahogy a múlt héten megígértem, küldöm az élménybeszámolót első hajóutunkról:
Budapestről repültünk Amsterdami átszállással Los Angelesbe. A Tensi javaslatára /nálunk rendeltük a hajóutat/ kettő nappal korábban repültünk a téli időjárás miatt, nehogy lemaradjunk a hajóról, mivel mikor lefoglaltuk a hajóutat előre nem tudtuk milyen lesz az idő induláskor. Ez így nagyon jó volt, s volt 1 teljes napunk Los Angeles -i városnézésre.
Hollywodban laktunk / Walk of Fame 200 m-re/, tehát nagyon közel a főbb nevezetességekhez, a Quality Inn nevű hotelben, amely tiszta volt tágas és még reggelit is kaptunk, pedig a hotel leírásában reggeli nem szerepelt. A városnézés nagyon jól sikerült, mivel csak 1 napunk volt rá , idegenvezetéssel - itthonról foglaltam interneten.
Másnap taxival mentünk a kikötőbe, a hajó látványa lélegzetelállító volt. Amint kiszálltunk a taxiból már is foglalkoztak velünk, már adtuk is le a bőröndöket /mivel már itthon interneten keresztül megcsináltuk az on line check in-t/.
Benn a terminálban már csak a kártyákat kaptuk meg, 12:30-kor már a hajón is voltunk (a 2. rácsodálkozunk volt a hajó
belső tere – luxus, egyszerűen kifejezve) ahol már minden étterem, bár és szolgáltatás igénybe vehető volt. A 11.emeleten volt balkonos kabinunk(ez remek választás volt,legközelebb is balkonost foglalunk). 14:15-kor tartották a biztonsági gyakorlatot, mindenkinek a kabin elhelyezkedés szerinti gyülekező helyre kellett mennie a mentőmellényével együt, ahol kb.15 perces gyakorlaton kellett részt venni. 16 órakor indultunk el L.A.-ből, a medence mellett szólt a Hawaii-i zene, akik már sokadszor utaztak ezen az útvonalon azok buliztak, de a többség az elindulást figyelte, lázasan fotózott, kamerázott, ahogy mi is. Már a kifutás is egy nagy élmény volt. A hajóra semmi gond nem volt italt felvinni. A bőröndben volt konyak és whisky műanyag üdítős flakonban a kézitáskánkban pedig megkezdett literes gyömbér üdítő. Viszont olyat is láttam, hogy 0,5 literes Pepsi-t 12-es csomagolásban hoztak fel a kézipoggyászban. A kikötések alkalmával is vittünk fel üdítős flakonban whiskyt. Az első nap megvettünk négyen egy üdítős csomagot (112,50 USD) amely korlátlan fogyasztást biztosított üdítő-, alkoholmentes  koktélok- és forró csokiból.
     „Anytime” vacsorások voltunk, az első este teljesen véletlenül sikerült magyar pincérnőre rátalálni s így aztán minden este ugyanabba az étterembe, hozzá foglaltam asztalt. Nagyon aranyos volt, mindenben segített, olyan ételeket is kipróbáltuk amit ha ő nincs ott, nem biztos hogy bevállaltam volna, és elkésszíttetett nekünk olyat is ami nem volt az étlapon.   Amúgy 5 magyar dolgozott a hajón: 2-en étteremben, 1 a medencéknél, 1 szakács és 1 hentes.
Az utunk 15 napos volt: elindulási nap L.A., 4 tengeri nap, majd naponként 1 Hawaii sziget (Big Island, Oahu. Kauai, Maui), megint 4 tengeri nap,  1 nap Mexico- Ensenada, köv.nap megérkezés L.A-be reggel s délután repültünk haza.
Folyt. köv.

Előzmény: Navigare necesse est (1559)