Wassernyolcas Creative Commons License 2012.02.26 0 0 1109

Népi gyógyászattal, természetgyógyászattal kapcsolatban íródott könyveket forgattam tegnap. Fülzúgásról is volt szó egyikben-másikban. Többek között ezt olvastam:

" Franciska von Au: Házi receptek minden betegségre, Amit nagyszüleink még tudtak, Magyar Könyvklub Kiadó, Budapest, 2003

A 116. oldalon:

- A kerekrepkény leve fülzúgás elleni háziszer.  Alkalmazása: A repkény levét a fülbe cseppentjük. Emellett inhaláljunk naponta a repkény gőzölgő főzetével.

A repkény leforrázott levéből éjszakára borogatást készíthetünk a beteg fülre. Vigyázat! Ne inhaláljunk túl forrón. Magas vérnyomású betegek ezt a kezelést ne elkalmazzák!

- A szegfűszegolajat  szintén sikerrel alkalmazhatjuk fülzúgás ellen. Elkészítése: Egy rész szegfűszegolajat összekeverünk két rész hagymalével. Alkalmazása: Lefekvés előtt egy kis vattacsomót a keverékbe mártunk és a fülbe dugjuk. A kezelést több héten keresztül folytatjuk.

- A rózsaolaj és fehér üröm jól bevált háziszer fülzúgás ellen. Elkészítése: 20 gramm rózsalevelet és 10 gramm fehérüröm levelet összetörünk és azonos mennyiségű korpával elkeverjük. Kisajtolt fokhagymalével  viaszszerű péppé dolgozzuk össze. Alkalmazása: A masszából egy babszem nagyságú darabkát gézbe tekerve éjszakára a beteg fülbe helyezünk.

- A gyógynövényekkel való gyógykezelés sok tudást és tapasztalatot kíván. Ha szakszerűen alkalmazzuk, akkor a betegségek elleni küzdelemben ez is hatásos segéderő lehet. Akit érdekel, annak számos szakkönyv áll rendelkezésére. Mindezeket a növényi nedveket és teákat nem tanácsos megszakítás nélkül korlátlan ideig szedni, alkalmazni. Szakorvosi tanács nélkül sohasem cselekedjünk."

Üdv. W8.

Előzmény: Wassernyolcas (1108)