tarizsolt Creative Commons License 2012.02.24 0 0 6896

Sziasztok!

 

Én foglalkozom ilyennel, nagyjából úgy lehet számolni, hogy egy kamera költsége kb. 100.000.-. Ebben benne van a kamera (30-40.000.-) a rögzítő berendezés egy kamerára jutó költsége (20-30.000.-) és a kiépítés költsége (kábelezés stb.). A wifi-s megoldás közterületre nem igazán jó, mert a kamerának áram kell, és az wifi-n nem megy oda. A wifi inkáb beltérre, vagy ház környékére alkalmazható. Illetve a kameránál és rögzítőnél sem érdemes az alacsony árkategóriát választani, mert használhatatlan komoly célra.

Még azzal is kell számolni, hogy kell valaki (valakik), akik ezt az egészet felügyelik. Ez lehet olyan, hogy nem valós időben, hanem csak akkor, ha gond van (értelemszerűen ez az olcsóbb), magát a rendszer működését pedig távolról is lehet ellenőrizni. Vagy lehet valós időben is figyelni, de ez jóval nagyobb költséget vagy valamilyen társadalmi összefogás keretében vállalt munkát jelentene.

Illetve az egész természetesen adatvédelmi, adatkezelési szempontból is szigorú kezelést igényel, hisz ez a rendszer nyilvánvalóan nem arra való, hogy kifigyeljem a szomszédot :)

Előzmény: mutantattila (6895)