kutyimaci Creative Commons License 2012.02.24 0 0 3411

Sziasztok!

 

Talán Alvinnnak azért megy jobban a kutyákkal való kommunikáció, mert kölyök kora óta tudatosan neveltem rá. Előbb oviba, majd suliba, szocializációs foglalkozásra jártam vele. Gyorsan megtanulta mi az amit szabad, meddig mehet el. Nyilván megvédi magát ha arról van szó, vagy ha a másik kutya közeledését túl soknak itéli meg. Nincs a tacskónál büszkébb fajta, na ez fajtajelleg. Nem is tudok rá jobb szót: van aki egyszerűen nem jön be neki, legyen az ember vagy kutya és gőzöm sincs mi alapján szelektál!!

Szerintem addig míg a gazdinak megfelel a kutyája viselkedése,nem zavarja a környezetét, korrigálni tudja és kényelmesen tudnak együtt élni nincs baj. Ezt mindenkinek magának kell eldönteni!

Spec. nekem ezen a videón Fióna inkább  magabiztosnak látszik. A fekete kutyus kezdeményezi a játékot, Fina testbeszéde pedig ez:" majd én eldöntöm hogy akarok e veled játszani és ha igen, akkor meddig". 

A tacskóbénulásról sajna nem sokat tudok, csak amit a neten olvastam. Mielőbbi gyógyulást a pöttömödnek! Kérdezz az állatorvostól bátran és mondd el neki miért aggódsz, ha kell többször is vidd vissza!!

E.