emem Creative Commons License 2012.02.24 0 0 1422

<............Az egyik legfontosabb kritika az volt, hogy a kísérletben nehéz egyes neutrínókat biztosan követni. A kísérlet újrafuttatására azonban a két intézet tagjai új módszert dolgoztak ki, amivel még jobban kiszűrhették a bizonytalanságokat. Így figyeltek meg 20 olyan eseményt, ami a fénysebességnél gyorsabb neutrínóra utalt. Az eredeti kísérletben 16 ezer ilyen eseményt tapasztaltak, de Stanco szerint a mostani 20 sokkal meggyőzőbb eredmény.....">

 

Vadász, mivel megint csak nem vadászni jöttél ide, megint sikerült leégetned magad, kétszeresen is. az általad cáfolatként betett hír ugyanis tavaly novemberi, a kilazult kábelsarus pedig eheti. ráadásul a megismételt kísérlet semmiben nem különbözött az eredetihez a mérési módszert tekintve, csupán a neutrinocsomagok méretét és követési idejét változtatták meg.

 

<De miért nem akkor cáfolják, amikor "meghúzzák a kábel sarut", és elvégzik újra a mérést?>

 

"A kapcsolat rögzítése 60 nanoszekundummal megváltoztatta az adat áthaladásához szükséges időt. Mivel ezt az adatfeldolgozási időt a neutrínó kísérletben levonták az teljes áthaladási időből, a korrekció megmagyarázhatja a részecskék látszólagos korai érkezését."

http://www.sg.hu/cikkek/87918/hibasak_a_fenynel_gyorsabb_neutrino_eredmenyek

 

tehát "meghúzták a kábel sarut", ebből jött ki ez a konkrét mérési adat, amely egybecseng az az eredeti kísérletben tapasztalt, nem várt eltéréssel. természtesen a teljes kísérletet is meg kell majd ismételni, mert így kívánja a tudományos korrektség, ezzel együtt egy konkrét hibaforrás már van.

 

"Az elmélet megerősítéséhez az OPERA csapatnak meg kell ismételnie a kísérletet a megfelelően rögzített száloptikai kábellel."

Előzmény: Rejtélyvadász (1420)