Antisystem Creative Commons License 2012.02.24 0 0 12963

Nézd, én alapvetően jó ötletnek tartom a szülőotthonokat is, mint valamiféle átmenet a kórház és az illető lakóháza között. De ugye az ördög mindig a részletekben lakik, a részletektől lesz az kórházi fióküzem, avagy a születésre, mint egyébként egyáltalán nem kóros tevékenységre kialakított hely...

De mondom, én ammondó vagyok, hogy egészen ritka extremitásokat kivéve a nők szerintem képesek megítélni, hogy hol szüljenek.

 

A jog (illetve a politikusok, akik a jogot írják) meg ma előszeretettel szabályok közé akarnak szorítani mindent, még azt is, amit tökéletesen lehetetlen jogilag szabályozni, mert hát az emberek biztonságérzetére apellálni majd pallosrázó törvényeket elfogadni semmibe se kerül, de úgy tűnik, mintha csinálnának valamit, ergo hozza a szavazatot. Most gondolj bele, ma Magyarországon a csecsemőhalandóság olyan 0,6% körül lehet... és azt ákllítják a szabályozás-pártiak, hogy szerintük ez magasabb lenne, ha nem más hozna döntéseket akár a nő feje felett. Tegyük fel, hogy igazuk van (nem tudok ilyen adatról, de tegyük fel), és ebben a populációban felmenne 0,6%-ról 0,8%-ra (mert a mentő, a távolság, a picsipacsi... szokott érvek)... és ezt mindenáron szabályoznák.

 

Na, ehhez képest, ha ugye a nő fogja magát állapotosan, és elmegy egy olyan országba (és ott szül meg) ahol ez nem 0,6% hanem 4% vagy 6% - vagy 25% mint Afganisztánban:( - az ellen meg nyilván nem tud senki tenni semmit. Az a nő, aki kocsival viszi valahova a gyerekét (utaskm/baleset alapján) 4x akkora kockázatnak teszi ki, mint aki vonattal viszi ugyanoda... mégse tud senki tenni semmit, mégse akar senki tenni semmit, mégse hallod, hogy bárki is rossz szülőnek tartaná azokat, akik autóval közlekednek... ugyanazok se, akik mindenféle elmebetegnek meg önzőnek elhordják egy ennél mindenképp jóval kisebb kockázatnövekedés alapján...

 

Szóval nem gondolom azt, hogy erről paragráfokat kellene írni, ahogy az autó kontra vonatközlekedésről sem ír senki, mindenki eldönti a saját preferenciái alapján hogy melyiket választja.

 

ÜdV

Előzmény: mociga2 (12959)