Antisystem Creative Commons License 2012.02.23 0 0 12944

Enyhén részrehajló és természetesen orvos és kórházellenes kotyvalék

Igazándiból időről időre előkerül ez az "orvosellenes" meg "orvosgyűlölő" ezekben a topicokban, és őszintén szólva baromira nem tudok vele mit kezdeni... orvosnak lenni az ugye egy foglalkozás, szerencsésebb esetben hivatás, egy szép hivatás, és mi a faxért gyűlölne bárki bárkit a szakmájáért, hivatásáért? Ennek így - lássuk be - a világon semmi értelme.

 

Viszont van itten egy érdekes dolog. Ahogy írtam már alant, néhány éve vezettetem be a gázt, és hát a cirkóhoz át kellett alakíttatni a kéményt, ami jó volt az olajkályhának, az már nem felelt meg a gázfűtésnek... na, és hát egy idősebb kéményes mester vállalta a melót, és ahogy itt csinálta 2 napig, párszor beszélgettünk. És hát mondta, hogy még pár hónap, és végre elmegy nyugdíjba... és hát én meg kérdeztem, hogy hogyhogy ennyire várja, ilyen fáradtnak érzi magát? És erre mondja, hogy amikor ő tanulta még ezt az ipart, kéményseprést-kéményjavítást, akkor roppantul élvezte a munkáját, mert az emberek szerették és várták, hogy mikor jelenik meg rendberakni a kéményt. Aztán amikor hatósággá váltak, akkor minden elromlott, onnantól már azt érezte hogy mindenki a háta közepére kívánja, elhajtani akarja...

 

Na, szó szót követ, ebben a témában az orvossal senkinek sem az a baja, hogy orvos. De most komolyan, lehet mást mint gyűlölni azokat, akiknek valamilyen módon hatalma van az emberen???

Nem véletlenül térek állandóan vissza oda, hogy ebben a témában az a baj, hogy a jog az orvosnak hatalmat ad a paciense döntései és végső soron az élete felett ebben a témában, ez toszik el mindent. Ennek a törvényszerű vonzata (persze változó módon és mértékben de) a gyanakvás, a félelem, a gyűlölet.

 

ÜdV