HA-VARIA Creative Commons License 2012.02.23 0 0 9

Mindenkit megérint a dózerolás, pontosan tudjuk milyen politikai erők dolgoztak akkor, de itt, most arra kérlek benneteket, inkább azokat a nosztilgikus  történeteket osszátok meg, amelyek számotokra valamilyen kedves,szép emlék maradt.

Egy történet tőlem: 86-és 90 között szakoktattam a VIII épület 6. emeletén a számitástechnika kabinetben. Augusztus 20.-a előtt mind a 3! katonai főiskola(Bólyai, Kossuth, Kilián) végzősei itt gyakorltak a Kossuth téri tisztavatásra. Már egy héttel korábban beérkeztek és napi 4-6 órában gyakorolták az alakit a tiszavatásra. A végzős Kiliánosok között megismertem régi középiskolás osztálytársamat Répás Pistit, akit a szünetekben felhívtam a számítástechnikai kabinetbe beszélgetni.
Mivel rohadt fülledt meleg volt odakint (35fok)  Pisti kérte, hogy a klímát csavarjam föl. A Videoton VT-20-as mellé a tervezők egy Kelet-Német 380V-ról üzemelő kajak klímát terveztek.(a fél termet elfoglalta) Pillanatok alatt lehűtötte a helységet 13! fokosra. Onnantól kezdve Pisti barátom közelebbi cimborái a hátralévő napokban mindig itt töltötték a 10 perces-negyedórás szüneteket. Annak idején én így járultam hozzá a sikeres tisztavatáshoz.

Legközölebb a Libiaiak ramadan alatti birkavágásáról fogok írni. Várom a többiek történeteit.