TEACHER Creative Commons License 2012.02.23 0 0 3324

Szia rámenős,

 

Ezen a fórumon - tisztelet a kivételnek- többnyire olyanok szólnak hozzá ehhez a témához akik vizsgálat nélkül is a teljes és megfellebbezhetetlen igazság birtokában vannak.

A kerék alapkérdése az, hogy létezik-e telekinézis vagyis egy olyan jelenség amelynél egy ember fizikai kontaktus nélkül is el tud mozdítani tárgyakat.

Az Egely kerék egy igen könnyű, rendkívül finoman csapágyazott kütyű ami ennek - a tudomány által még messze elkerült - jelenségnek a vizsgálatára készült.

Az biztos, hogy egy üvegbúrával letakart kereket, tudomásom szerint nem szoktak megforgatni. Ez első közelítésben rögtön felveti, hogy itt egy termikus zajt mérünk ki, de a dolog nem intézhető el ilyen egyszerűen ezzel. Egelyék melegvízzel töltött gumikesztűt és egyéb kézmelegre melegített tárgyat  tettek a szerkezet mellé ami max 1-2 egység fordulatszámot produkált. Ezt akár Te is le tudod ellenőrizni otthon. Voltak szkeptikusok akik forró vasalóval kísérleteztek, de asszem abban egyetérthetünk, hogy egy pár 100 fokos vasaló nem életszerűen modellezi az emberi kezet. 

Régebben néha magam is ki tudtam forgatni a kereket 12-15 egységig és tanúja voltam olyannak is aki végkitérésig (24 egység) forgatott. Ilyet semmilyen ésszerű mértékig felmelegített műkézzel nem lehet produkálni. Néhány ember képes egyszerre két kereket, két kézzel, előre megmondott irányban kiforgatni, de ez igen ritka és nehezen reprodukálható.

 

A Titokzatos erők tudománya ? c. Egely könyvből megtudhatsz még néhány érdekes dolgot.

 

T

 

Persze lehet, hogy elfogult vagyok mivel EGy a barátom, de ezt leszámítva is úgy gondolom igyekezett lelkiismeretesen körbejárni ezt a témát.

 

Előzmény: rámenős (3323)