LZep Creative Commons License 2012.02.19 0 0 12789

Na ja..... amiket láttam youtube-on, azért otthon se méznyalás. Ha alap lenne mindne kórházban, mindne szülészeten, hogy minden anyuka egy kellemes szobában vajúdgat épp mint otthon, úgy ahogy neki tetszik, szülésznő lesi az óhajait, akkor pozitivabban állnának hozzá a kórházfóbiások is.

 

Jópár éve volt a TV2-n egy szülészetes sorozat, egy részére még mindig emlékszem. Szerencsétlen iskolázatlan kisebbségi lány, max 16-17 éves vajúdott. Kb fogalma sem volt mi történik vele, csak  feküdt ott hanyatt,  félt meg üvöltött, gondolom a félelmei miatt is üvöltött. Senki nem ült le mellé elmagyraázni, hogy mi fog történni vele, hogy tudná elviselhetővé tenni a fájásokat stb Hozzá hasonlóból többtízezer van.

 

Én sokkal fontosabbnak tartanám az otthonszülés körüli felhajtás helyett ( ami a szülő nők pár százalékát érdekli még olyan országokban is, ahol engedélyezett ) a kórházi szülés körülményeit rendezni, legalább az egyszemélyes, barátságos szülőszobákat.  Szerintem egy Fradi stadionyni pénzből menne is

Előzmény: hgyi (12788)