Törölt nick Creative Commons License 2012.02.19 0 0 23

Sziasztok!

19éves elsőéves egyetemista vagyok. 

Eddig nem igazán foglalkoztattak a könyvekben leírtakhoz  hasonló gondolatok, ugyanis belém is, mint szerintem legtöbbünkbe, azt verték bele, hogy "tanulj, szerezz jó jegyeket,és biztos állást". Ami a jegyeket illeti, sosem volt ezzel gondom, mindig is jól tanultam. Ugyanakkor az, hogy meggazdagodjak olyan messzinek tűnt, hogy azt a célt tűztem ki magam elé anno még, hogy alkalmazott gazdasági matematikus leszek és ebből igyekszem megélni majd. 

Ahogy azonban az egyetem elkezdődött az életem megváltozott és lett egy barátnőm. Sokszor szembesültünk azzal a problémával, hogy nincs pénz még kajára sem rendesen (rendesen le is fogytam az első vizsgaidőszakra) vagy az egymáshoz utazásra is sokszor nehéz volt a pénzt előteremteni. A tanulmányi ösztöndíjomban bíztam, hogy majd fogok kapni. Ugyanakkor egyre erősebben kezdett megfogalmazódni bennem a gondolat, hogy valahogy pénzt kell csinálni és elérni, hogy legalább ne legyenek ilyen problámáink. Nem lett a célom az rögtön, hogy nagy pénzre és gazdagságra tegyek szert, de kezdett érdekelni annak a módja, hogy legalább javítsak a helyzeten. 

Ekkor jutott eszembe hirtelen az egy évvel azelőtti kollégiumi előadás, amikor ajánlották nekem ezt a könyvet. Akkor annyira nem érdekelt, az előadásra is csak azért mentem el, mert kötelező volt valamire elmenni és inkább erre mentem, mint a varrás, meg főzés meg ehhez hasonló szakkörökre.  

Derengett valami a könyvről, de utánanéztem és ezt kértem karácsonyra. Azóta könyvtárban olvasom a könyveket. 

Elmondhatom, hogy aki a meggazdagodás kulcsát keresi, és a "hogyan gazdagodjak meg gyorsan?" kérdéssel a szívében ül le, az biztosan csalódni fog a könyvben. 

Nekem azt adta ez a könyv, hogy megváltozott a gondolkodásom, és lehet, hogy ugyanúgy anyagi nehézségekkel küzdöm, de legalább tudom, hogy van irány amerre indulni lehet. A könyv nem ötletbörze, hanem felnyitja a gondolkodásomat, és már pár hónapos olvasás után is azt vettem észre, hogy sokkal nyitottabb szemmel tekintek a vlágra és meglehetősen jobban, könnyebben, hatékonyabban veszem észre a körülöttem kínálkozó lehetőségeket. Ha nem is az azonnali meggazdagodásra, de arra, hogy javítsak a helyzetemen. A lehetőségek tényleg körülöttünk vannak. Ha soha nem is lennék gazdag, annyit már kaptam ettől a könyvtől, hogy nagyobb az esélyem erre. Ha pedig semmit nem teszek magától tényleg nem fog az ölembe hullanni a lottóötös (azzal a megjegyzéssel, ha az ölembe hullana is tudni kellene bánni vele,amit szerintem kevés nyertes mondhat el magáról). 

Nem tudom ki hogy van vele, de nekem sokat adtak ezek a könyvek, pedig még koránt sem értem a végére. Vannak céljaim és lehet nem leszek olyan gazdag, mint a könyv írója,de azon leszek,hogy megvalósítsam őket és így kihozzam a maximumot magamból. Mind szakmai mind magánéleti értelemben. Képezni fogom magam. Szerintem még mindig érdemesebb ezt tenni, akkor is ha nem lesz hatalmas eredménye. A régi,már elhunyt tanárom mondása jut eszembe, amikor untuk az óráját:

"Így is, úgy is itt kell ülnötök 45percig, akkor már nem mindegy, ha csináltok is valamit?" Ugyanezt tudom ajánlani mindenkinek az életre is. Akár kedveli ezeket  a könyveket, akár nem,akár így él ezek szerint, akár nem,tegyen valamit és hozza ki magából a maximumot. Ez lehet  a cél. Az utak lehetnek különbözőek, de a cél ugyanaz.