Törölt nick Creative Commons License 2012.02.19 0 0 2374

Alapvetően a nyelv(ek) iránt érdeklődőknek szól a blog, akik azért nem teljesen kezdők és nem is teljesen buták a témához. Olyanoknak, akik már eljutottak egy bizonyos szintig (haladó, középhaladó), de pl. a tankönyvben nincs benne normálisan, vagy a tanár nem tudja (ami sajnos gyakran megesik), hogy mit hogyan kellene elmagyarázni.

 

A hangsúly viszont olyan téma, amit nem lehet részleteiben elmagyarázni... Gondolj bele, ha idegen nyelven olvasol egy szöveget, akkor nem lehet azt, hogy ennél a szónál értem, hogy miért ott van a hangsúly, mert ez már volt, egy másiknál meg nem, hogy miért van rajta ékezet, mert ezt még nem tanultuk. Nem, itt egyszerre kell az egész rendszert átlátni és a lényegét megérteni, ahogy az olvasáshoz is az ábécé összes betűjét ismerni kell, nem csak az első 15-öt, és akkor majd a következő leckében a többit. ;)

 

Arra már én is gondoltam, hogy létrehozok neki a FB-on oldalt, de rájöttem, hogy azzal sem mennék többre, követnék kb. 10-en, vagy 20-an? A blogot is elvileg 40-en olvassák rendszeresen, de a hozzászólások számából és a statisztikából (amit csak én látok) sajnos nem ez jön le (szerintem a feliratkozott olvasók között is van olyan, sőt, talán a többség olyan, aki egyetlen cikket nem olvasott még el...). Tehát ez eléggé csalóka.

 

Na jó, nem panaszkodni jöttem ide, szóval akit érdekel a spanyol, szívesen látom ott!

Előzmény: Törölt nick (2373)