outgoing Creative Commons License 2012.02.15 0 0 45

Sziasztok

 

A fűtéssel kapcsolatban mondanám el amit tudok. Találkoztam a kazánszerelővel, ezért tőle kaptam az infokat közvetlenül. Ma délelőtt (2012-02-15) nagy generált folytattak a kazánon, mert több égője nem működött. A rendszerben vannak gondok, amik már az átadás óta is megvoltak.

 

Az első, hogy a nyomás a fűtés rendszerből elmegy. Tehát, ha 3 bárra beállítják a fűtéskört reggel az estére 2-re esik. Ezáltal a keringetés nem hatékony és ezért nincsen a hatodikon, hetediken normális fűtés. Most rátettek egy automata nyomás tartót, hogy ne essen a nyomás. így ez változni fog. Jegyzem meg, ez csak egy átmeneti megoldás, hiszen a zárt rendszerből továbbra is elfolyik a víz. Ennek helyét meg kell találni. Erre csak a szezon után kerülhet sor.

 

A második, hogy a meleg víz nem meleg víz. Ezt azzal oldották meg, hogy a kazán újra nagyobb kapacítással tud működik, a generál miatt. A mai napon melegebb is lett, este normális hőmérsékletű volt. (50 fokra van állítva)

 

A harmadik, a rendszer átvizsgálása. A hideg radiátor problémája nem csak a febti emeleteken gond, hanem az első emeleten is. Ez a hálozat kiegyenlítettlenségét mutatja. Azaz nem csak a kazán kapacítása nem elég, hanem a vezeték rendszer sincs kiegyensúlyozva. Erre születni fog a szezon végén egy komoly szakvélemény, amely alapján dönteni lehet mit kezdjünk a rendszerrel. 

 

Összefoglalva: A fűtéssel kapcsolatos problémák a háznak bizonyos részein jelentkeznek. Ezek a folyosók végei, valamint a magasabb emeletek. A kazán extrém hidegben is elég meleget tudna adni, ha az eljutna ezekre a helyekre is a fűtési víz. Mi a negyediken lakunk és a radiátorunk mindig forró volt, langyos sosem. Ha a negyediken ilyen meleg a hatodikon is ilyennek kellene lennie, ha eljutna oda.

A fürdési melegvíz viszont hideg volt itt is, ami arra vezethető vissza, hogy a fűtést helyezték előtérbe a panaszok miatt. Reméljük most már normalizálódni fog a helyzet.

 

Mindenkinek szép napot.