robogopaul Creative Commons License 2012.02.15 0 0 6871

Kedves Laci. Koszonom, hogy megosztod velunk ezeket az infokat, jo, hogy legalabb ilyen formaban ertesulunk rola mik tortennek a faluban.


Nem tudod veletlenul mikor hirdetik ki hivatalosan a talajterhelesi dij reszleteit (faliujsag, dokumentum)?

Nekem meg vannak kerdeses pontok a fizetes korul, ha nem banod beirom ide:

  - aki rakot a csatornara apr 30-ig, akkor o nem fog fizetni feb-marc-apr honapra talajterhelesi dijat (ez vilagos)

  - akinek nem sikerul rakotnie (de elkezdi a folyamatot), annak apr 30-ig nem kell fizetnie semmit, de utolag kiszamlazza nekik az onkormanyzat ezt a 3 honapot is, meg akkor is ha majus 2-an kotik ra a csatornara?

  - aki nem szeretne/tud rakotni, az milyen formaban es gyakorisaggal kapja meg a szamlat (kitol)?

  - kihez lehet majd fordulni karteritesert, hogyha a csatorna nem birja a terhelest? Mivel tavaly is tobbszor allt mar szennyvizben az utca az atemelo hibaja miatt, ezert elkepzelheto, hogy a rakotes utan a lakasokba folyna be a szennyviz es mivel a magas dijjal "kenyszeritek" az embereket a rakotesre valakinek felelosseget kellene vallalnia az igy keletkezett anyagi es nem anyagi karokert (nem is beszelve, hogyha nem egyszeri alkalom lenne).

 

Akinek ilyen "felelmei" vannak a rakotes miatt, az kerhet az onkormanyzattol felmentest/halasztast a rakotes/fizetes alol. Ki fogja elbiralni ezeket es milyen szempontok alapjan? A kepviselo testulet? Ha igen es elutasitana a kerelmet, akkor feltetelezem az onkormanyzat lenne a felelose az ilyen helyzeteknek. 

 

Koszonettel varva valaszod/kepviselok valaszat.

 

 

Előzmény: makkoslaszlo (6870)