LSB Creative Commons License 2012.02.12 0 0 175

Azért nem véletlen, hogy az X10 Mini utódja, az Xperia Mini már akkora kijelzővel rendelkezik, mint az X8. Meg hogy egy másik gyártó sem csinált ilyen kis telefont. Szerintem marhára nem praktikus, ha nő az ember, ha nem.

 

A 2.2-nek pedig nincs nagyobb hardver igénye, mint a 2.1-nek. Ha van elég memória benne, hogy bekapcsolható legyen a JIT, akkor még érezhetően gyorsabb is lenne. Általában a gyártók előszeretettel jönnek azzal a szar dumával, hogy azért nem adják ki a legújabb frissítést, mert a hardver nem elég erős hozzá, de ez 90%-ban bullshit. Egészen 2.3-ig nincs szignifikánsan nagyobb gépigénye az Androidnak, mint a 2.1-nek. A szomorú helyzet az, hogy valószínűleg anyagilag nem érte meg nekik a régi termékek támogatásával foglalkozni. Más szóval leszarták a felhasználóikat.

 

Ide tartozik a történet az X8-al és az X10-el kapcsolatban, hogy alapból ezeket multi touch támogatás nélkül adták ki, és az SE azt nyilatkozta, hogy hardveresen nem támogatott bennük. Egészen addig, amíg lelkes fejlesztők nem oldották meg, hogy két ujjas gesztusokat (mint a pinch-to-zoom) felismerjen.. utána persze bekerült ez is a hivatalos frissítésbe. Nyilván tisztában voltak ők is vele, hogy megoldható lenne, de lazán az arcába hazudtak a felhasználóiknak. Bizonyára nem voltak hozzászokva, hogy az Android nyílt természete miatt elég sok fejlesztő foglalkozik vele, és nem gondolták, hogy lebuknak. Bele sem merek gondolni, hogy miket hazudhatnak azokkal a termékekkel kapcsoaltban, amiknek nem hozzáférhető a forráskódja...

Előzmény: Alfika (174)