zezoka3b Creative Commons License 2012.02.11 0 0 868

Én meg dolgoztam délelőtt. Zavart a DRL-em... Zavart hogy nagyon zavaró volt, ha menetirányba szembe tájolva magamat magammal (tehát mintha szembe mennék magammal, tehát srégen az autó előtt, nem közvetlen), akkor az út széle felőli alig látszott (csak fénye volt, de nem ereje), az út közepe felőli meg eszméletlen módon vakított szimulált szembe jővő. Szerintem ezért is villogtak rám páran. Ezért megnéztem hogy is állok. Felszereléskor nem foglalkoztam vele, nagyjából előre állt, gondoltam jó így, és így esztétikus volt a lökösben (képek ugyye vannak karácsony körüli hsz-ekben). Ma megnéztem, hát nem előre felé állt, de szerintem még az engedélyezett 10fokon is kívül volt...

 

Mostmár jó. Beállítottam. Csempeszegélyt a két ködlámpa üvegének raktam, és ahoz képest párhuzamosítottam. Az eredmény döbbenet (foncsor miatt csodát nem vártam), szemből durván látszik mindkettő (nemcsak egyszerre egyik, kicsit arrébb másik, mint előzőleg a szögben szétfelé világítás miatt előtte), és szemből jőve egyáltalán nem vakít, viszont piszok jól eszlelhető, pláne messziről.

 

Most rendes fényképezővel fényképeztem, nem telefonnal, ez eleve jobban bánik a szembe fény kompenzálással, de most a sok hó miatt az amúgy is rövid záridő miatt úgy tűnik alig van fénye, de ezt megnyugtatásul mondom: nem így van. Fénye ugyanaz maradt! :) Durva jó! :)

 

Egy hátrány van: jobban kiáll egyik fele, meg jobban besüllyed a másik fele a rácsba.

 

 

Meg itt egy telefonos videó is (bocs a lépészajért és a mozgásért):