r1 Creative Commons License 2012.02.09 0 0 794

Megneztem es 1990 szeptember 29 volt az YF-22 elso felszallasa. Tehat jo a 15 ev.

Ha a PAK-FA megkapja mondjuk 2015-ben a SZU-50 nevet, 2016-ban pedig rendszeresitik SZU-50 neven, akkor szvsz csusztatas lennne majd azt mondani, hogy az elso felszallastol szamitott egy even belul rendszerbe allt.

Az 5. gen. elterjedesenek valoban vannak es lesznek akadalyai a kovetkezo evtizedben is. Az egyik, hogy az USA nem adja el az F-22-t. A masik, hogy csak egy szuk kornek adhatja el az F-35-ot (raadasul megfelelo fegyverzetet annal is szukebb kornek ad el). - Draga mint allat, draga az uzemeltetes es az uzemeltetesi korulmenyek sem lesznek mindenhol megfeleloek. A kovetkezo akadaly az lesz, hogy a vevok a magas arert cserebe teljes technologiai transzfert akarnak es hazai gyartast (mert technologiat is akarnak vasaroloni). Ezzel szemben a forraskodot sem adjak ki.

J-20:  Allitolag az evtized vegere fejezodhetnek be a tesztek. Elsosorban sajat reszre keszul, igy sokara kerulhet exportra (Pakisztan lehet, hogy vehet majd belole, de nem rogton).

A del-koreai 5.gen gep meg csak egy alom, de ha megvalosul akkor is varhatoan egy kisebb egyhajtomuves gep lesz, ami nem minden orszagnak fog megfelelni.

Tehat ha pl. Argentina kiirna 2020-korul egy tendert 5. gen gepre, akkor jelen tudasunk szerint tul sok resztvevore nem szamithat.

 

Előzmény: rudai gyerek (788)