pager1 Creative Commons License 2012.02.08 0 0 4002

Sziasztok, jó estét mindenkinek!

 

Minden betegnek gyógyulást, s minden hozzátartozónak erőt és kitartást kívánok.

 

Tavaly tavasszal édesanyámnak elment a hangja, de nem volt hajlandó orvoshoz fordulni. Egy hónap alatt magától elmúlt, kezelés nélkül - majd nyáron újra visszatért. Ekkor már nem fogadtuk el a tiltakozását, orvoshoz küldtük, gégészetre beutalót kérettünk vele, (hangszálgyulladásra gyanakodtunk) bár ez a háziorvosnak nagyon nehezére esett - mondván, miért is akar egy rekedtséggel azonnal a gégészetre rohanni (akkor már egy hónapja alig volt hangja).

A gégészeten megállapították, hogy a bal gégefő lebénult - irány a röntgen. Ott derült ki, hogy édesanyám tüdejében daganat van, s a gégefőbénulás azért alakult ki, mert a daganat nyomja az idegeket.

Mondanom sem kell, ezután következtek a vizsgálatok - először természetesen tüdőtükrözéses mintavétel, ami sikertelen volt - majd tűbiopsziás mintavétel: amitől édesanyám légmellet kapott. Kiheverte, sebaj, de több, mint egy hónap múlva adták át a szövettan eredményét: adenocarcioma, s ezt a "nagyszerű" hírt telefonon közölték vele, valamint azt, hogy pénteken fáradjon be az orvoshoz, és megbeszélik a részleteket.

Pénteken mentünk, ahogy illik, vártuk volna a beszélgetést - a kemós nővér pedig anyukámmal már a hétfői kemó részleteit kívánta leegyeztetni, miközben édesanyám még azt sem tudta, hogy kemoterápiát fog kapni... Nagy nehezen kiharcoltunk egy 15 perces beszélgetést az orvossal, aki tulajdonképpen nem mondott jóformán semmit, tanácsot nem adott, a vitaminokra meg a természetgyógyászatra azt mondta: csináljuk, amiben hiszünk, szerinte nem oszt, nem szoroz.

A lényegi információkat hétvégén egy ismerős orvostól szereztük be, s így tudott édesanyám nyugodtan menni a kemoterápiára.

 

Amit a kemoterápia mellett alkalmaztunk:

- gyógynövény-keverék, főleg vértisztító és értágító hatóanyagokkal, hiszen édesanyám erei nagyon meszesek voltak

- vitamin-összeállítás: C vitamin brutális adag, Nyomelem-komplex, Szelén, Kálcium, B-komplex, magnézium

- táplálkozás-változás: semmi zsír, semmi étolaj, semmi tartósítószer, semmi előre kész élelmiszer, ételszínezék. Csak szárnyas húsok, sertés-marha kizárva. Zöldségek - minél közelebb a földhöz (gomba, hagyma, burgonya, répa, karalábé, zeller) gyümölcsök: napon érettek, beszerzés csak a piacról, idős, láthatóan földön dolgozó néniktől és bácsiktól. Kristálycukor helyett szőlőcukor vagy gyümölcscukor (attól függően, mit sikerült venni).

 

Ezeken kívül természetgyógyászhoz jártunk - bár én inkább nevezném mágusnak, mivel én magam is éreztem azt a rengeteg energiát, amit egy-egy kezelés alatt édesanyámnak átadott.

 

A négy kezelés alatt (3 hetes turnusok) anyunak a hajhulláson kívül semmilyen mellékhatása nem volt, hízott 12 kilót (egész életében 50 kg alatti volt), kivirult, remekül érzezte magát.

 

A kemoterápiát követő vizsgálatok egyértelmű javulást mutattak, alig valami maradt a daganatból - s az is folyamatosan csökkent egyik vizsgálattól a másikig, immár kemó nélkül.

 

Az orvosok (az eddig megszokott tájékoztatási hiányosságokkal) sugárterápiát írtak elő, 30 kezelést, most arra jár édesanyám - az orvos javaslatára abbahagyta a gyógytea-fogyasztást és a zöldségeket is csökkentette, természetgyógyászhoz nem tud elmenni időhiány miatt - s máris rosszabbul érzi magát.

A sugárterápia előtt sem vérvételt, sem egyéb vizsgálatot nem végeztek (a jelölésen kívül), s immár harmadik hete jár: orvossal nem is találkozott.

 

A kérdésem az lenne, hogy ti is ilyeneket tapasztaltatok? Mennyire általános ez a tájékoztatás-hiány? Tényleg futószalag-jellegűek ezek a kezelések?