_lala_ Creative Commons License 2012.02.08 0 0 10319

A másik sarkalatos pont, hogy az e-mail-ek - amelyek a leendő munkáltatótól jöttek - elfogadottak-e "írásos" bizonyítékként?

Ha elfogadottak a bírósági gyakorlatban, akkor minden kétséget kizáróan bizonyítható a károkozás alapja.

 

Polgári perben azt fogad el a bíróság, amit neki tetszik. Ha olyan kedve van a bírónak, akkor elfogadja, ha nem, akkor nem (nyilván meg fogja indokolni). Ha az ellenérdekelt fél kötözködik, és nagyon akarja, ki tudja kezdeni az emailek hitelességét. Az más kérdés, hogy egy átlagos ilyen sunnyugós cég erre mekkora eséllyel képes.

 

Oké, de mi is a kifogásolt tette a másik félnek? Az, hogy nem lett megkötve a szerződés? Mi is az, amitől így elesett a srác? Senki nem köt próbaidő nélkül munkaszerződést, nem is várható el a munkáltatótól sem. Akkor mennyi is az a jövedelem, amitől tuti elesett? Ha első munkanapján azonnali hatállyal kirúgja a munkáltató - próbaidő alatt, az teljesen jogszerű. Indokolni sem kell, okának sem kell lennie, a munkáltató dönthet így. Ez esetben mennyi zsetont is kapott volna? Na ennél többet nem lehet legombolni a munkáltatóról azért, mert nem kötötte meg a szerződést.

Az albérlethez a dolognak semmi köze: ha a munkáltató felveszi, majd első nap kirúgja, akkor semmi kifogásolható nem lett volna a dologban, ellenben a két hónapra előre kifizetett albérletet semmilyen címszóvel nem lehetett volna kérni a munkáltatótól, a le sem dolgozott munkabért meg ugye pláne nem.

Előzmény: Szakira (10318)