artamira Creative Commons License 2012.02.06 0 0 6360

"egy termelővel, aki valami k. drága és minőségi pálinkát állít elő és palackoz. Elmondta a készítés menetét. Kimagvalják az összes gyümölcsöt, aztán a mag 10 %-át visszaöntik a cefrébe. Azt mondta, ez kell a minőségi pálinkába a zamatanyagok miatt."

 

A pálinka főző üstöknek ebböl a  szempontból két különböző fajtája van:

 - a dupla falu, melynek a két fala között víz van, így a cefre nem tud lekozmálni, mivel nem melegszik fel annyira.

 - A szimpla falú amit közvetlenül melegítenek, és állandó kavarásról kell gondoskodni, mert leég a cucc, no az ilyennél kell, hogy valamennyi mag legyen az üst alján ami a keverés közben nem engedi lekozmálni.

A zamatanyagot nem a mag adja, hanem a jó mínőségű érett gyümölcs és  a belőle készített megfelelően kezelt, kiforrt cefre.


Előzmény: Flanell (6357)