fejes.i Creative Commons License 2012.02.05 0 0 39892

Ez kicsit olyan, vagy még sokkal olyanabb, mint az erdőben közlekedés (ne, ne nézz utána :))) ).

Vannak elvek még érvek a jogszabály alkotás mögött, amelyek azonban a levegőben lógnak, főként mert nem koherensek.

A legjobb példa erre éppen a gyalogosok védelme, merthogy (elsősorban) miattuk nem lehet egyedi lökhárítód.

Az, hogy közben bazi kamionok meg buszok mennek az úton legalább olyan kemény vassal az orrukon, mint a terepjáród lenne, az nem téma. Ezért mondom, hogy nem koherens.

A vizsgáztató helyek kérdése azért is eltérhet egyébként, mert terepjárókat ritkábban látnak, mint opel astrát és sok esetben (főleg a régebbieknél, amiknél itt ugye előkerülnek az egyedi lökhárító kérdések) gőzük nincs a típusról és hogy minek kell azon lenni. Ezért ha nagyon látványosan nem illik oda a lökhárító vagy nagyon látványosan offroados, azért a legtöbb helyen tiltakoznak. Meg a csörlő miatt is.

 

Azt azonban pláne nem értem, hogy a jelenlegi vizsgáztatási rendszerben hogyan lehetséges a mindezeket figyelmen kívül hagyó vizsgáztatás (ui. elvileg "valós időben" ellenőrizhető bármelyik vizsgáztató hely bármikor), azt végképp nem tudom.

 

Én pl. egyrészt ezért nem szerelek csörlőt az autómra, pedig már kaptam "megbízható" forrásból ajánlatot, hogy egy kis + pénzért (nem is olyan sokért, ami nem érné meg a minden vizsgához kötött 2 nap szerelgetés árát) átmegy a vizsgán, ha vasúti sín van is az elején.

Előzmény: spapda (39890)