lebben Creative Commons License 2012.01.29 0 0 254


Vajon hogyan leszünk képesek ennek gátat vetni?-----

 

...gátlástalanul...

 

---2012-ben 40 millió forintos kibocsátást terveznek, ehhez 50 millió forintos alaptőkét kell összeadniuk az érdekelteknek a zrt-ben.

Porga Gyula Veszprém Fideszes polgármestere nagyüzemi pénzhamisításra készül. A mai bejelentése szerint ugyanis jövőre már Balatoni Koronával fizethetünk a térségben, ha elegen csatlakoznak ezen helyi pénz bevezetésének ötletéhez.

Elmondta, hogy Balatonfüred, Balatonalmádi, Várpalota és Nemesvámos képviseletével munkabizottság alakult a helyi pénz bevezetésének előkészítésére. A partner ebben a Kinizsi Bank lesz.

A Balatoni Korona motívumai a résztvevő települések szimbólumai: az első bankjegyen Gizella királyné, a másodikon a Kerektemplom és Jókai Mór, a harmadikon a Thury vár, a negyediken dr. Óvári Ferenc és az Erődtemplom, az ötödiken a tihanyi apátság és I. András, a hatodikon valószínűleg az állatkert lesz látható. Porga Gyula elmondta: mások csatlakozását is szívesen veszik és a mostani a térségi együttműködés szép példája.
Leitold László, a Kinizsi Bank vezérigazgató-helyettese szerint a helyi pénz fő feladata, hogy plusz forrást biztosítson a résztvevők számára, de ehhez megfelelő számú elfogadóhelyre és kibocsátóra van szükség.