trambulin. Creative Commons License 2012.01.29 0 0 6857

A talajterhelési díj növelésével teljesen egyetértek, a határidővel viszont egyáltalán nem. A lakosságot ösztözni kell, nem kizsigerelni, ezzel a határidővel meg csak ezt érik el. Időt kellene adni a lakosságnak, illetve tájékoztatni időben a változásról. Az nonszen hogy 5 nappal a brutális áremelés előtt lehet egyáltalán hallani bármit is a díj módosulásáról. Fagyott talajban meg különösen könnyű rákötni a csatornára, jobb időpontban nem is hozhatták volna.
Én fél éves türelmi időt adnék, addig a régi díj fizetését írnám elő, hogy időt adjak a tájékoztatásra és a felkészülésre (rákötés megtervezése, pénz összeszedése, DMRV szakemberek túlterheltségének elkerülése). Ez a módosítás nem csak Vácdukát érinti.

 

Tételezzünk föl egy átlagembert, aki nem bújja a magyar közlönyt, havi 10m3-es vízfogyasztással. Ez most neki kb 3000 Ft. Kéthavi számlázást figyelembevéve, 6000 Ft helyett 42000 Ft-os számlát kap majd a kezébe, ami természetesen váratlanul fogja érni. Ezzel a plusz kötelezettséggel sikerül elérniük, hogy ha valaki amúgyis szorult helyzetben van, az még lejjebb csúszhat, (újabb) tartozást halmozhat fel és ráadásul esélye se lesz rákötnie, mert nem tudja kigazdálkodni a pénzt rá, esetleg még a 150e Ft-tal is adós, a tartozás meg csak gyűlni és gyűlni fog...

Ez megint ékes példája az átgondolatlan törvénymódosításnak.

 

Amúgy meg most majd kiderül, hogy mennyire bírja a csatornarendszer a teljes terhelést. (Szerintem semennyire, eddig is sok probléma volt a csatornával.)

Előzmény: mutantattila (6854)