miyoko Creative Commons License 2012.01.25 0 0 23408

Kedves Fórumozók, Maldívra vágyakozók, ott lévők és visszavágyók!

Megpróbálom ezzel a kis személyes beszámolóval viszonoznozni azt a sok szépet, amit évek óta olvasgattam tőletek!

2010.január 11-21-ig Kuramathi Island beach villa, basic all inclusive. Repülés Austrian-nal Bécsből

KÉrdezzetek, nagyon szívesen válaszolok.

 

 

 

Beszámoló Kuramathiról


Szóval megérkeztünk már néhány napja, de alig tudjuk elhinni, hogy ilyen gyönyörü hely is van a földön. Ez tényleg maga a paradicsom! Az egész sziget egy óriási trópusi kert, iszonyu magas pálmákkal, egymást érik és érik rajtuk a kókuszdió, amiket levernek, ott ahol a turistákat fejbe kólinthatnák., rengeteg, hibiszkus, bogenwilliae, néhány leander, és még millió féle virágos cserje és persze hatalmas fák tömkelege. Mint egy botanikus kert, van is egy botanikus ösvény is. A bungalónk, ami partinak van kikiáltva, nincs a parton, de látszik a víz, és tulajdonképpen a kerten át lehet lemenni a partra. Kb. 3 perc. Eszünkbe sem jutott reklamálni vagy cserélni, mert előttünk nem jár el senki, körbe pálmák virágok gyünyörü gondozott kert! Madarak is vannak, nappal röpködnek az óriás denevérek (gyümölcsevők és kb galamb nagyságuak), van saját gekkónk a terasz tetjén laknak és rohangálnak a plafonon. A fürdőszobának van egy nyitott része, ahol a zuhanyzó van, ott is van egy pici kert lámpával, pálmával, virággal, a többiekhez meg belóg 1-1 fürt banán is. A terasz előtt van egy vízcsap, ahol lábat mosol, mert minden homokkal borított és emiatt inkább mezítláb járunk, papuccsal a kézben.
Van egy 300 éves fa a szigeten (Banyan tree), ha bemégy mögé egy kis ösvényen, olyan érzés mintha az őserdőben lennél, földbe legyökerező léggyökerek, liánok és nem látod az eget.
A tenger ill. óceán leírhatatlan. A parti sávban világos türkíz, beljebb sötétkék (királykék) és előtte a fehér homok, csodás. Kell a süncipő, mert mindenütt koralltörmelék van, a víz alatt is és élesek. A víz alatti világ nem olyan gazdag mint a vörös tengerben, de itt is rengeteg szines hal van csak nem olyan tömegben. Van saját rája csapata a szigetnek, esténként 6 órakor rájaetetés van. Óriási show. Közben 5 db cápa is ott kószál, hátha ők is kapnak valamit, de csak a végén a maradékot ehetik meg. Egyénként 1 méteresek és szirti cápák.
Ma délelőtt egy 2 órás snorkell programon vettünk részt, kivittek hajóval ide a közelbe, és együtt úsztunk 5 db manta rájával (nem ezeket etetik este, ezek növényevők) állítólag nem mindennapos esemény itt látni őket, nekünk szerencsénk volt. Fantasztikus lények, nagyon fenségesek, ott úsztak el mellettem, majdnem elértem őket. Legalább 2 méteresek voltak. Utána egy korallfalhoz vitt minket a hajó, és ott nézegettük a halakat. Láttunk cápákat is, kicsiket. Ezek szürke szirti cápák, embert nem esznek. Este a tengerbiológiai központban megnéztük a víz alatti felvételeket, amiket a biológusok készítettek, akik vittek minket.
Tegnap reggeli után kimentünk a sziget keskenyebb csücskében lévő homokpad végébe, ami végül eltünik a tengerben. Hosszú séta volt, de megérte. Pont az apály vége volt, így a leghosszabb része víz fölött volt, és mire visszaindultunk, már helyenként kezdett víz nalá kerülni itt-ott. Nagyon érdekes  és különleges érzés ahogy mégy befelé az óceánba. Persze szarrá égtünk kalapban, trikóban, a kezünk és térdhajlatunk pecsenye. Kenegetjük. Mindez az 50 faktor mellett.
És az az érdekes, hogy bár van vagy 5-600 vendég, sehol nincs tömeg, csak itt-ott lézeng néhány ember. (Pedig erre a vendégseregre 600fős személyzet van) Majdnem mindenki párban van, egy egy család, de olyan 6 fős társaság mint mi nem nagyon akad.
Most azért megint kimegyünk a partra, mert olyan gyönyörü, hogy nem győzöd nézni.
Foly.köv.

Előzmény: Berni07 (23405)