Törölt nick Creative Commons License 2012.01.24 0 0 5431

A tanfolyamról... még Pesten tanultan heti egy alkalommal másfél órányit kb. fél éven keresztül. Az alapok alapjainak elsajátításához nélkülözhetetlen volt (az amúgy könnyű, de könnyen tévútra is vihető(!)) kiejtés, a számok, alap-ragok, főbb igetípusok ragozása jelen időben. Nem bántam meg az alapozást, ellenben jól jellemzi a különbséget a két tanfolyam között, hogy itt nagyjából a második héten túlhaladtuk azt, amit otthon tanultam. Igaz, itt nem vacakoltunk a számokkal, nehéznek ugyan nehéz, de biztosan úgy gondolták, hogy abba hamar belerázódunk. Egy régebbi gondolatom az öntanulásról, a nyevtanos résztől meg ne ijedj, az még nem neked szól.

Nem látok a vesédbe, de olvasom a soraid és néha olvasok a soraid közt. Ahogy látom, nem csak én. :)

A nyolc órától ne ijedj meg, biztosan nem kőbánya az a nyelvtanfolyam. Pihenőt pedig nemcsak szabad, hanem kötelező tartani.

Mi történik akkor, ha nem sikerül az egyetemi felvételi? Megtanulsz egy szakmát, és mégy a felvételire egy évvel később. Ha húsz évvel később visszanézel, kit fog zavarni, hogy egy évvel később végeztél? A szakmai nyelv elsajátítását tartogasd a sulira, azért van. Nem? Ráadásul azt könyvekből felszedni nehéz, szakemberek nem teremnek minden bokorban, hogy elmagyarázzák a szavak közti különbséget.

Görcsölj kevesebbet, az többet segít, mint gondolnád.

No, eltűnten dolgozni, aki akar, ma a helsinki 23-as buszon megtalál ;) Meg utána a Magyar Kedden, bár még nem tudom, hogy hol lesz. :)

Előzmény: Törölt nick (5430)