gazo22 Creative Commons License 2012.01.22 0 0 43699

Kedves Levelezőtársaim!

 

Lehet, hogy ez a hozászólásom inkább az anyanyelvünkről szóló témába tartozna. Ha így van. elnézést kérek.

 

Tartalmi kérdésekbe nem szólnék bele. Azt hiszem, mindenkinek joga van azt írni, amit akar. Igyekszem a netikettbe sem belebotlani. Jól emlékszem, hogy milyen felháborodást váltott ki, amikor a Türr-emlékmű feliratát csupa nagy betűvel írtam. Ugyanis a kilátón úgy van írva, én pedig nem tudtam, hogy az a netikett szerint olyan, mint az ordítás.

 

Aminek nagyon örülök, és ami talán Kedves Levelezőtársaimnak fel sem tűnt. A Bajai régió bejegyzéseiből jó idő óta hiányzik a trágárság. (Bocsánat, nem hiányzik, csak nincs rajta.) Holott az internet bejegyzéseinek jó részében szinte kötelező obszcén, trágár kifejezések használata, egymás gyalázása, elmebeli állapotának kétségbe vonása. Ami az obszcén kifejezéseket illeti, azt olvastam, hogy bizonyos kielégülést eredményezhetnek.)

 

Tanúja voltam ugyanis, mikor egy kis biztosítónál két biztonsági őr - gondosan ügyelve, hogy a jelen levő hölgy ügyintézők jól hallják - tartalmas beszélgetést folytatott, felvonultatva a trágár kifejezések egész tárházát. (Amikor nemtetszésemnek kifejezést adtam - a hölgyek nem merték - se le nem lőttek, sem meg nem vertek, sőt abbahagyták a trágárkodást. Még az is kiderült, hogy ismerik az édesanyjuktól tanult magyar nyelvet is, amit általános iskolás korukig használtak.)

Előzmény: tt65 (43698)