Kedves Dénes!
Az alábbi problémámra keresek választ vagy megoldást,sajnos ezidáig nem derült ki. Ha van valami ötleted,kérlek segíts.
Lassan 2 éve küszködöm a bal felső hátsó (utolsó előtti,bölcsesség fog előtti rágómmal). Olyan pici volt a rés a két fog között,hogy a tisztítás mindig problémát okozott. Nagyon zavart a dolog,mert sokat adok a szájhigiéniára és mindig azonnal (természetesen fogvájóval,sajnos mással nem fértem hozzá) megpróbáltam kiszedni,ami nem oda való.
Emiatt persze szép lassan kinyírtam a fogamat....a tömések kiestek,plussz be is gyulladt. Volt már minden beavatkozás,gyökérkezelés stb..... Végül a fogorvosom azt mondta,még most utoljára megpróbálja felépíteni de ha ez sem sikerül,akkor ki kell húzni. Ennek kb 2 hónapja. Az utolsó tömés és "fogépítés" után egy rendkívül zavaró jelenség indult el.
Egy nagyon zavaró,egyfajta csípős-savas (néha picit még kesernyés is) talán picit fémes érzésnek is mondható íz uralkodott el a számban. Bármit csináltam,napközbeni fogmosás,rágó stb......(átmeneti pár percre enyhítette a savas ízérzetet) de ez nem tartott tovább pár percnél. Felhívtam a fogorvosom,aki azt mondta,sajnos menthetetlen a fog,ki kell akkor húzni. Szerinte már a csont az ami bomlik és ezért érzem a savas-fémes ízt a számban,.
Ok....mondom nem bánom,húzzuk ki,mert már nagyon kivagyok. Ki is húztuk most pénteken.
És itt jön a svédcsavar,. Elképesztő de a savas íz a fogkihúzás után is folyamatosan megvan. Gyulladást nem érzek,az arcom nem dagadt fel a seb szépen gyógyul,igyekeztem kímélő életet élni az elmúlt 3 napban.
Borzalmasan idegesít a dolog és nem tudom mi történik.........
Előre is köszönöm válaszod!