Etus Creative Commons License 2012.01.18 0 0 116166

Szisztok!

 

Van egy 15 hónapos gépem, itt gyártották VIT márka (Venezolana de Industria Tecnológica).

Pár hete a gép furcsa dolgokat produkát, sokszor lefagyott.  Sokáig tartott, ha meg akartam nyitni valamit, ha újraindítottam lassan kapcsolt ki és be.  Volt, hogy enyhe kattogás is jött a gépből. 

A gép Vistával és Canaima linux-szal jött, de csak a vistát használtam rajta.

Mivel letelt az év, gondoltam, hogy a vista és canaima helyett, felteszem a Win.7 oprendszert.  Itt a gépekre 1 év a gari általában és a szolgáltatómtól vettem.

Levettem a gép oldalát és persze megszakítottam a lezáró garanciás matricát. Semmi furát nem láttam a poron kívűl és annyit, hogy a merevlemez "bele van gyógyítva" a gépbe.  Egy gyantához hasonló anyaggal van kvázi beleragasztva a kébel, ha az ember kiveszi akkor meglátszik, megszakad a gyanta. 

Nem piszkáltam szerencsére. Feltoltam a win7-et és próbálgattam vele de néha kattogott néha nem.  Feltettem a HD Sentinel progit és majdnem megállt a szívem 66%-kosnak mutatta a lemezt és 36 bad sectort mutatott. El is keseredtem, hogy pont nincs gari mire kipurcan a merevlemezem.  Nálunk nem lehet kapni most a boltban Taiwani katasztrófa miatt.

 

Megnéztem a papírt amivel vettem a gépet és kis betűkkel felfedeztem, hogy a gép még garis 24 hónapból csak 15 telt el, csak a laptopokra 1 év a grari.  Felhívtam telefonon az ügyfélszolgálatot elmondtam, hogy szerintem rossz a merevelmezem, adtak egy reklamálási számot.

Vidékre kellett vinni a géepet olyan 1,5 óra innen a fővárostól ahol lakom. Mondták fél óra alatt kicserélik ha az a baja.

 

Elvittem ma kora reggel. A pasi aki felvette a reklamációt és meglátta a gépet közölte nem garis mert kinyitottam.  Nem udtam volna letagadni sem meg nem si akartam mert mit szépítsem a dolgot, mondtam, hogy igen kinyitottam de nem csináltam semmi rosszat.

Megkérdezte, hogy honnan gondolom, hogy rossz a m.lemez.  A HD Sentinel porig szerint és kattog néha.

 

Azt mondta, hogy szerinte ez a progi nem megbízható, megnézi egy másikkal. fél óra. A fél órából 1 óra lett de nem mutatott semmi "errort".   A pasi jóindulatú volt és mondta, hogy kicseréli nekem a lemezt, és feltolja ráa az eredeti vistát meg canaimát, klónozza.  Mondtam ok.   Egy jó óra múlva megkaptam a gépet, ráragaszott egy másik matricát és 7 hónap garim van így és megígértette, hogy nem nyitogatom többet a gépet amíg a gari tart.

Megisgértem:)

A legjobb az egészben, hogy a réegi lemez el kezdett neki is kattogni és mondta, hogy igazam van, rossz volt a lemez. Az ő progija amit használnak semmi hibát nem jelzett, viszont a HD Sentinel igen, tehát jó a progi:)

Bocs, ha kicsit hosszú voltam:)

 

Előzmény: tütyüke (114432)