xantra Creative Commons License 2012.01.17 0 1 308

Sziasztok!

 

A mai állatorvosi látogatásom után én is szeretnék hozzászólni a témához. 2, 5 amerikai bulldog kutyalányunkat vittük a 2. kombinált oltása miatt állatorvoshoz, ez általában 5-6 ezer Ft-ba szokott kerülni, a mi számlánk végösszege ezúttal 15.500 Ft volt, ami egy 40 perces monológ után mindenféle irreális (amire persze csak otthon jöttünk rá) indokkal ránksózott dologból tevődött össze. Az állatorvost - nemrég költöztünk ide - a neten kerestem, és a femina.hu-n találtam egy cikket Bp. 3 legjobb állatorvosi rendelőjéről, s közülük egyik ez a Zuglói Állatorvosi Rendelő, Varsó u. 8. "Dr." dumával mindenkit lehúzok Gy.-N. B. rossz választás volt.

Bementünk, egész normálisnak tűnt, aztán belekezdett elég rendesen. Leszólta a HappyDogs-os tápunkat, helyette vegyünk inkább Akanát vagy Royal Canint, mert annyival nem drágábbak (?). Magamnak sem veszem meg a libamájat trüffellel, nem is értem, ha én nem, a kutyám miért enné a legeslegjobb tápot. Aztán jött a sampon: 3000 Ft alatt nem kapok jó kutyasampont, de inkább drágább lesz az is, mert a WU2, meg a babasamponok persze a legrosszabb, amit a kutyára rákenhetek. Mikor az ember kb. 11 évvel ezelőtt elkezdte háziasítani a kutyát, nem is tudom, mivel fürdethette, és lám, utódjaik itt vannak köztünk, élnek-virulnak. Derékig érő, göndör hajam van, még arra sem veszem meg az 1000 Ft-os samponokat, pedig nem élünk rosszúl. Aztán persze minden hülye barom indokkal kimosta a kutya fülét, merthogy úristen, zsíros, beadott neki egy féregtelenítőt, mert az fontos a kölyköknek, bár kb 1,5 hete kapott.... Aztán ránksózott 4500 Ft-ért egy kullancs-és bolhairtó nyakörvet, amit nem is tudom, hogy a hideg télben minek rakjak arra a kutyára rá, amelyiekt 10 napig még úgysem sétáltathatok, tehát rejtély, hogy kullancs hogy kerülne rá, amúgyis ebben az évszakban. Rácsöppentett valami bolhairtót a nyakára, mert kölyöknek ez is nagyon fontos. Fogalmam sincs ezekre mennyit számlázott, mert számlát persze nem adott. 

Nem vagyunk se buták, se gazdagok, se csórók, annyi volt a hibánk, hogy szeretjük a kutyát, és nem akarjuk sajnálni tőle a jót. Ez a szemét pedig ezt használta ki, a legundorítóbb módon. Szomorú, hogy általánosságban az orvosok felsőbbrendű lényeknek hiszik magukat, akik totál hülyének néznek téged, aki azért fordul hozzájuk, mert segítséget kér ahhoz, hogy a legfontosabb dolgot, az egészséget megőrizze. Egy laikusnak, aki egyrészt aggódik, félt, szeret, másrészt úgysem ért a dolgokhoz, azt magyaráznak be amit csak akarnak. Aki állatorvosi egyetemre jelentkezik, annak tudnia kell, hogy ez felelősség és lelkiismeret egy életre, s ami neki a munkájához kapcsolódik, az másnak szeretett családtag, amit kincsként félt. Nyilván ezzel tisztában vannak, lehet tanítják is nekik, hogy itt kell az embert megfogni, és ezáltal minél több pénzt leszedni róla. Nem leszel úgysem szarrágó, nem fogod azt mondani, hogy á doki nem kell az a fültisztítás, meg féreghajtás, meg 5 ezer Ft-os bolhanyakörv. Nyilván elhiszed neki, és megveszed, hogy az állatod jól éljen. 

Sajnálom, hogy ennyire buták voltunk, hiszen a mi hibánk, hogy végighallgattuk és fizettünk, és hagytuk, hogy össze-vissza minden szar indokkal felszámoljon nekünk mindenfélét. Szégyellem, hogy ennyire nem figyeltem oda.

Akinek nem inge, ne vegye magára, tehát: aki állatorvos, s nem így viselkedik, arra ezek az általánosítások nyilván nem vonatkoznak. Kérem ezúton, aki tud jó, lelkiismeretes, nem pénzéhes álatorvost a 13.kerületben, vagy környékén, légyszi írjon nekem címet, mert lassan újabb oltás következik.

Nem tudom, hogy a csávó, mert orvosként számomra hiteltelenné vált, tényleg ennyire túlaggódta-e a kutyát, bár nagyobb a valószínűsége, hogy jó kis pénzforrást látott a mi kutyánkban is. Jó kis tanulópénz volt számunkra, és ezentúl megpróbálok előtte utánanézni, hogy mi is kell pontosan a kutyámnak, és nem fogom szégyellni, ha nem-et mondok majd az orvosnak. 

Szóval a lényeg: aki nem szeretne fölöslegesen sok pénzt kifizetni, csak azért mert éppenséggel van egy kutyája, az ne menjen Zuglóba, mert ott ez fog történni vele. Nekünk a féltés és szeretet által kialakult elvakultságunk ezúttal 15 ezer Ft-unkba került. 

Köszönöm mindenkinek aki elolvasta, ha már 1 embert is eltántorítottam attól, hogy Zuglóba vigye a kutyáját, már akkor értelme volt leírni ezeket a sorokat :)