Törölt nick Creative Commons License 2012.01.16 0 0 1792

Nem úgy megy, jelen körülmények között akkor is drága lenne ha itt gyártanák, de a 90%-át nem itt gyártják, még akkor sem, ha a csomagolás magyar. Nem tudom észrevetted-e, de egyre több a boltok polcain az olyan cukor, ami Szlovákiából jön, és egy darab magyar szó nincs rajta. A védővám természetesen hogy nem a fogyasztót védi, még közvetetten sem, ez nem nagy meglepetés. Az EU előbb kitalálja, hogy építsük le a cukorgyárakat, mert a cukorrépa helyett lehet más hasznosabbat is termelni, úgyis ott az olcsó tengerentúli cukor, aztán mikor megtörént, meggondolja magát és védővámot vet ki? A melléktermékek persze idekerülhetnek, de az sem lehetetlen hogy a finomszeszt veszik meg készen, aztán tovább finomítják vagy úgy használják fel ahogy van. 

 

A Fügyülőssel nem tudom mi akar a gyártója, de a pálinkatörvény előtti finomszeszes és aromás Fügyülősökre is pofátlanul rá volt írva, hogy pálinka, és ha most eltűnne a törvény, valószínüleg az összesre vissza is kerülne. A cél valószínű nem az eredeti pálinka utánzása, hanem valami olyan piacra dobása, amitől az emberben egy téves kép alakul ki a jó pálinkáról. És az a legviccesebb, hogy működik a dolog :) A gyagyiabszintokat is nézhetjük úgy, hogyha az nem abszint, akkor az még jó is, de mivel rá van írva hogy abszint, nyilvánvaló hogy mi akar lenni, és mit akar elhitetni a fogyasztókkal (ez is nagyon jól működik, ezt tudod). A Fügyülősön nincs rajta hogy pálinka, de nyilvánvaló hogy a fogyasztó fejében pálinka akar lenni.    

 

A minőségi finomszeszt és a whisky esszenciát próbáld ki egyszer, garantálom hogy nem fog ízleni, még annyira sem mint a Strathbeagh. Azt is megértem, hogy a Fügyülős nálad jobb mint a Strathbeagh, de ez ugyanolyan, minthogy nekem jobban ízlik a 2000 Ft-s olcsóbourbon, mint a JW Red Label. Pedig én nagyon jól tudom, hogy van különbség a kettő között.

 

Azt nem állítottam, hogy az italoknak csak az alkohol a lényegük. Egyrészről igazad van, az nagy szerepet játszik az ízvilágukban, másrészről meg ha mégis erről lenne szó, attól még nem állna meg az áruk 4-5 eFt körül. Szeszt fogyasztani nem kötelező, de enni például kell, mégis vannak olyan ételek, amiknek az áruk eléggé hajmeresztő, pedig elvileg mégiscsak a táplálékigény kielégítésére szolgálnak. De mivel van mivel ízlelnünk, mégiscsak jobb ezt a dolgot füstölt lazaccal kielégíteni, mint szardínakonzervvel, nem? (hogy az ételeken kívül hatásosabb példát ne mondjak :)) Az alkoholnak azért van némi pozitív hatása is (nem, most nem a berúgásra gondolok), mint minden "gyógyszernek" (vagy inkább drognak), kis mértékben gyógyszer, nagy mértékben méreg. 

Előzmény: cloaked (1791)