Hű de kár, hogy lemaradtam erről a jó kis "milyen fegyverrel kell kezdeni" vitáról! :)
Nem akarok határozottan állást foglalni a témában, mert én is Slavián tanultam, de versenyfegyver fixált vagyok! :) De ismét előhozakodnék a jányommal:
Tavaly tavasszal megtanítottam lőni, ugyanazzal a Slaviával, amin én is tanultam. Utána szabadidős rendezvényen lőtt Féggel.
Aztán ősz óta egyesületben puffogtat dögnehéz FWB 300-al. És azóta a nyílt irányzékos Slaviára csak húzza az orrát! :)
Pedig neki tényleg nehéz a fegyver, szerintem hátráltatja a fejlődését a küzdelem a súllyal. Ezért kell majd valahogy komolyabb (ámde könnyebb) vasat adni a kezébe.
Versenyzés: sajnos ez egy technikai sport. És kemény versenysport: a serdülők is jobbára PCP fegyverekkel, talpig lövészcuccban nyomják. Mert csak így van esély.
De az autóversenyek mintájára a lövészsportban lehetne csinálni pl FÉG vagy Slavia kupát :)
De most azt mondanám, hogy majd mindegy hogy mivel kezd az ember, de úgy kezdjen, hogy legyen sikerélménye! Aztán a többi majd kialakul!