MZ/Y Creative Commons License 2012.01.15 0 0 4077

Előbb írtam egy hosszút, de a zindex megint szórakozik és lenyelte...

 

Szóval. Nálam nincs "lemész", mert egyszintes ház. Ha emeletes lenne, a tetőtérből nekem sem jutna eszembe a földszintre leküldeni a "rossz" levegőt. Vagy mégis? Olyan határozatlan vagyok. :o)

 

Hol is kezdjem? Azt írod, szobákon, nappalin légbeejtő és szívom a vizes helyiségekben. Na, nálam, ha a konyhában szívok, akkor - mit ad isten - éppen a nappalin keresztül távozik a háló levegője. Ha a fürdőszobán keresztül, akkor is 1 hálóé. Tehát mindenképpen a nappalin keresztül menne a levegő.

 

Ha úgy csinálom, ahogy írtad (és valahogy megoldom, hogy induljon az elszívás, ha valahol sok a pára és lehetőleg csak onnan szívom a levegőt), akkor éjjel beszívom a jó kis -10 fokos levegőt. Ami egyrészt nem vonzó, másrészt ha éppen a termosztátos szobában nincs szükség légcserére -> az a szoba nem hűl le -> nem indul be a fűtés - viszont abban a szobában, ahová sok hideget engedek be, eléggé leeshet a hőmérséklet.

 

Ja, igen, egy fontos dolog, amit talán nem hangsúlyoztam eléggé: én nem komplett szellőző rendszert akarok csinálni, a rendszernek nem feladata a szellőztetés! (Persze ha megcsinálja, üsse kavics, de plusz 1-200 e Ft-om nincs rá.) Csak és kizárólag annyit akarok elérni, hogy éjjel néhány 10 m3 párás(odó) levegőt kivigyek a hálóból. Megoldható lenne a lentebb emlegetett Marley-vel, de az azért húzós 4 helyiségre (és ha nem is annyira durván, de ott is játszik, hogy valamelyik szoba jobban lehűlhet, mint a többi).

 

Egyelőre ennyi, ha megtalálom a ház alaprajzát, berakom, berajzolom, én mit gondoltam, aztán ha van valakinek kedve/ereje/ideje, szívesen fogadom a javítást.

Előzmény: olvas0 (4074)