rudai gyerek Creative Commons License 2012.01.14 0 0 751

"Ha megnezed, hogy Kina, India hol tartott 20 evvel ezelott es milyen gazdasagi ill. katonai potenciallal rendelkezik most, akkor elore vetitheto, hogy 20-30 ev mulva hol fog tartani. Hisz amit most kepzesre, fejlesztesre forditanak az csak kesobb fog megmutatkozni az eredmenyekben."

 

Ez kétségkívül így van.

 

"Azt, hogy az F-35-bol az USA mennyit fog gyartani, ill ebbol mennyit fog rendszeresiteni, meg korai megbecsulni.  F-22-bol is asszem 750 db volt a terv, aztan ennek negyede lett legyartva."

 

Azt hiszem, azt azért már el lehet mondani, hogy bőven százas nagyságrendben fogják hadrendbe állítani. Oroszország és Kína - egyenlőre - ekkore mennyiséget nem fog legyártani, hiszen gépeik még a prototípus-fázisban vannak.

 

De persze nem vagyok jövőbe látó, csak tippelek.

 

"Az F-35 valoszinuleg sebessegben, hatotavban, manoverezesi kepessegben, fegyverterhelesben alulmarad a PAK-FA-val es a J-20-al szemben (nem kell egyeterteni)."

 

Ezt nem tudom, még eléggé képlékeny dolog szerintem, lévén, hogy egyik típus sem állt hadrendbe.

 

"Sok esetben a kisebb de olcsobb foleny a hasznosabb. Itt egy cikk ennek alatamasztasara"

 

Ez igaz. Viszont - ha minden igaz - a jenkik most, hogy lezárult az iraki háború, és hamarosan véget ér az afganisztáni, nem fogják nagy mennyiségben hadrendbe állítani (ami nem feltétlenül előnyös).

Előzmény: r1 (750)