Don 166 Creative Commons License 2012.01.13 0 0 59854

Sok volt az üres visszfuvar, legalább is Törökországig.

Iránból, is és Törökből is volt vissza Olaszba nyers bőr, Büdös volt mint az állat, a platót utánna nem volt egyszerű lemosatni. De volt hordós nyersbőr is, ebben volt hogy a bőrök között bent volt kábszer. kaptak is el ilyen kocsit az Olaszok. A sofőr tudtán kívül rendezték a keletiek a taljánokkal, elég volt kimosni belőle a sofőrt.

Amúgy Törökből azért akadt visszfuvar.

 

Közbiztonság = Terror Nem nagyon mertek szórakozni, és amúgy is biztonságos helyeken álltunk meg amik bejáratottak voltak.

Máskülönben meg a lerakó az egyben a vámplacc volt az esetek nagy többségében, azok meg zárt helyek voltak.

Az áruk java része katonai áru volt amiről azt sem tudtad még te magad sem hogy mi van rajta. A vámosok kedvelt kérdése volt ez a mi van platón? Válasz huzagolt öntözőcső vazze.

Vagy Szaddam papának az elnöki palotájába rengeteg felszerelés. Szerinted mertek vele szórakozni bárhol is?

A katonai áruról volt egy vicc nem is olyan régen, amikor megkérdezték Bush elnököt, hogy mivel tudja bizonyítani azt a vádat, hogy ilyen meg olyan fegyverekkel felszerelésekkel rendelkezik Irak? Válasz: Természetesen megőriztük a számlákat. :-)

 

Szíria: Alapból Törökön keresztül, de volt komp is a Görög Volosból a Szír Latakiába vagy Tartusba.

Jordán Libanon szintén Szíren keresztül. Jordán=Amman Libanon=Beirut Más talán nem is volt.

Egyszer egy komp fel is borult, aztán elsűlyedt később. Egy jó darabig még fent maradt megdőlve mielőtt elsűlyedt volna. Ha jól emlékszem mindenkit kimentettek. Valahol a neten van fent róla kép. Ezen a kompon sajnos nem voltam, de állítólag nem volt egy nagy élmény.

Amiről te tudsz hogy szocialista útlevéllel nem lehetett beutazni, az Szaud-Arábia volt. Oda Angol sofőrök jártak le, de ők is általában pótot cseréltek, de volt olyan is közöttük, akik lent maradtak, és éppen ők rakták a pótokat. Na meg egy kicsit szerettek üzletelni porcukorral is. :-)

Azoknál az Angol haulier cégeknél ezek többségében egyautós maszekok voltak, és ők nem is baszkódtak saját pótkocsival, hanem csak bérpótokat húzgáltak, illetve a speditőr pótjait.

 

Volt Afgán fuvar is, és ha jól emlékszem átmentek Pakisztánba is. De ez az én kezdésem előtt volt, valamikor a 70-es évek végén, vagy talán a 80-as legelején. Arra emlékszem hogy az öreg pengék mesélték a vadregényes utakat ahol a kígyók úgy hemzsegtek az úton mint nálunk a hangyák. 

Tátott szájjal halgattuk, ittuk a szavaikat. Azért jó lehetett belekóstolni ilyen útba is.

 

Előzmény: Porond (59849)