ghepard Creative Commons License 2012.01.12 0 0 425

Mondjuk, ha egész éjjel a hasadon alszol, az már nem nagyon jó. Legjobb alvás a forgásos, tehát, hogy bizonyos időközökben más és más testhelyzetben alszol. Tehát nem megvárni, míg elzsibbad a fél test. Én oldalt szoktam elaludni, többnyire bal felé fordulva. Na most hason próbálgatok s méghozzá jobb felén. Ha éjjel felkelek, akkor direkt 2-3 órát is nem alszom és változtatom félóránként a helyzetemet és figyelek. Így sok dolgot észreveszek. Aztán alszom tovább stb......

Azt hiszem, hogy nem csak elvileg, hanem gyakorlatilag is többet nézhetnéd a plafont vagy a felhőket. Tehát valahol nulla és 90 fok között tartani a fejet minél többször, tovább....... Nekem elég jó volt a távollátásom, de a 8 órás meló (a monitor mögött, amit már 35 éve űzök) után mindig gebasz, mert 8 órát közelre nézek ugye. Tehát amint vége a melónak, a távollátásom igyekszem helyrepofozni - mégpedig onnantól kezdve inkább felfélé igyekszem rakni a fejem. Még a TV-t is úgy nézem. Kb 30-45 fokos szögben (a 250-ik hsz szerint). Ezért látom kristálytisztán a TV-t 350 cm-ről......

Hát azt meg kellene vennem, magammal hordanom (ehhez semmi kedvem). Lakásban nem rezegtethetném a szomszédok meg a feleségem miatt se. Pont ezért hangszerrel se próbálkozom. A természetben mászkálok egyedül mindenféle pózokban és ott hangoskodom, rezgek, vibrálok magamnak. Na meg otthon is, csak csendben. Azt hiszem nincs jobb tanulási eszköz számomra a testemnél......

Előzmény: Semmisem (424)