pipacs_ Creative Commons License 2012.01.10 0 0 679

Szia!

"tankönyv szerint" úgy kell etetni a kutyát, hogy elé teszed a kaját mondjuk negyed órára, utána elveszed előle, mindegy, mennyit evett belőle. és minden étkezésnél ezt kell csinálni, az etetési időpontokat pedig pontosan be kell tartani. etetések közt meg nem szabad nassoltatni a kutyát.

ha nem csont és bőr a kutyusod, szerintem csináld így, előbb-utóbb olyan éhes lesz, hogy megeszi a szárazat is, és ha következetesen elrakod előle, amit meghagy, szépen meg fogja enni egyben az adagját.

különben az én kölyköm 5 hónapos lesz egy héten belül, 3x eszik egy nap (szárazat), de folyamatosan éhen tudna halni : ))) nálunk nincs ilyen probléma, hogy nem akarna enni... mindent felporszívózna. : )

 

mivel etették, mielőtt hozzád került? csirkemájat ne adj neki rendszeresen, mert abban rengeteg az A-vitamin, túl lehet így adagolni neki, ami csontkinövéseket okoz az ízületeken. (macskán láttam ilyet, a nyakcsigolyáin olyan durva kinövések lettek, hogy alig tudta mozgatni a fejét.)

ha nagyon nem hajlandó tápot enni, szerintem egy ilyen kicsi kutya otthoni etetése sem lehet hatalmas összeg meg idő. főtt csirkehús (csont és bőr nélkül), rizs, némi zöldség (főtt répa) és vitamintabletta v. por (útmutató szerint adagolva).

 

sok sikert, majd számolj be kérlek a tapasztaltaidról!

tökjó lenne a chihukról értekezni itt, de úgy látszik rajtunk kívül nincs itt senki : (

 

üdv,

pipacs

Előzmény: szafika77 (678)