m.musashi Creative Commons License 2012.01.09 0 0 4361

megkérdeztem,de csak harmadszorra kaptam választ a készítőtől.annyit mondott hogy a kártevők is a rendszer része. aztán egy baromarcú kioktatott,de ezt inkább bemásolom.a lisztharmatot hoztam fel példának,meg a kártevőket,és ezt kaptam:

''Csaba Homolya  Modern egyetemet végzett kertész vagy? Szeretném megtudni mennyire részletesen nézted át az ezzel a konkrét üggyel kapcsolatos adatokat. Találkoztál-e azzal a résszel amikor Péter leírja mi történik a halak trágyájával? Hogyan, mi által alakul a növények által hasznosítható anyaggá? Ott vannak a baktériumok! A rendszer ÉLETE a baktériumokon múlik, nélkülük nem nőnének meg a növények. Ma a "hagyományos" biokertészek súlyos pénzeket költenek baktériumtörzsekre, melyekkel "megfertőzik" a földjüket, mert ők tartják az egyensúlyt a biokertben (mint a bifidusz a belekben) egyfajta immunrendszert működtetnek. Ha elegen vannak nincs gombásodás! Vannak akik a tógazdaságukat is baktériummal oltják, mert egészségesebbek nagyobbak lesznek a halak és eltűnnek a gombás megbetegedések róluk? Itt a net-en találsz leírást.
A lisztharmatot a Sphaerotheca fuliginea nevű gomba okozza. A szódabikarbóna hatásos lehet a lisztharmat ellen, de rossz a tapadása, egyesek mosószappant kevernek még hozzá. Ez erősen lúgosít! Az üvegházban ha jól emlékszem a képekre, semleges, majd egyre lúgosabb kémhatás volt mérve. A gombák nem bírják a lúgos közeget.''

szerintem egy ilyen barommal kár is vitatkozni.

Előzmény: sameria25 (4360)