full tang Creative Commons License 2012.01.05 0 0 157

Eladó egy Spyderco Gayle Bradley. A kés teljesen új, dobozával együtt.

 

Leírás: 

  •    Penge hossza: 87 mm
  •    Penge anyaga: CPM M4
  •    Penge vastagsága: 3 mm
  •    Markolat anyag: Carbon Fiber
  •    Súlya: 155 g
  •    Teljes hossza : 205 mm

 

Ha valakinek nem lenne ismerős Gayle Bradley neve, ő egy texasi késműves, aki kézzel készít foldereket és fixpengés késeket. 1988-ban kezdett egyedi késeket gyártani, és amikor a vásárlók felfedezték, gyorsan elterjedt róla, hogy kemény használatra való kivételes kések készítésére koncentrál. Hiszünk abban, hogy a Spyderco-val való együttműködése lenyűgöző lesz, nem csak a kések minősége, hanem megjelenése tekintetében is.

Néhány évvel ezelőtt Gayle megnyerte a BladeSports World Cutting Competition elnevezésű versenyt, amivel tovább növelte hírnevét. A díjat egy fixpengés késsel gyűjtötte be, ami mindent keresztülvágott, többek között tizenegy darab 2,5 cm vastag lelógó kötelet. A Bradley kések nem körömtisztításra vagy mutogatásra készülnek, hanem arra, hogy kint, a terepen, koszban, mocsokban használják őket. Örömmel mondhatjuk el, hogy a Spyderco az első késgyár, amivel együttműködik. A C134 Gayle Bradley Folder tovább erősíti a késműves megbecsültségét, aki felmutatta egy kemény használatra tervezett folder tervét, amihez a Spyderco hozzáadott egy egzotikus és prémium minőségű pengeacélt.

A konkáv köszörülésű penge anyaga az amerikai Crucible szaténfényű CPM-M4 acélja. Az eredeti M4 egy jó nevű, jó ellenálló képességű szerszámacél. A Crucible-féle változatban a cég CPM porkohászati acélgyártási folyamata társul az M4-hez, és az eredmény egy rendkívül finom és egyenletes szemcseszerkezetű acél, ami még ellenállóbb. A módosított drop-point penge hátára hamis élt köszörültek, csökkentve ezzel a kés súlyát.

A markolat anyaga köpper szövésű karbonszál. A Michael Walker-féle LinerLock® biztonságosan, stabilan rögzíti a pengét, egyúttal finom, előkelő megjelenést kölcsönöz a késnek. A markolat teljes hosszában két liner húzódik, merevvé téve a markolatot, ami csavarozott szerkezetű, hogy könnyen lehessen szerelni és tisztítani. A homokóra alakú csíptető négyféle hordmódot tesz lehetővé: heggyel felfelé és lefelé, valamint a bal és a jobb oldalon.

 

      

 

varro82@freemail.hu

 

tel: 70/600 5171