peca_boy Creative Commons License 2012.01.05 0 0 491

Hogy mit akarok? Természetesen nőket, boldogságot, meg a bolygót az uralmam alatt, mi mást izé, elmélkedni egy igazságosabb pénzügyi rendszeren. A mostani túl igazságtalan a kényes ízlésemnek :) Valami olyasmit, ahol inkább annak jár és jut több, aki többet dolgozik és/vagy nagyobb (lehetőleg értelmes :)) dolgot tesz le az asztalra. És nem annak, akinek eleve több pénze van és kockázatmentesen még többet tud belőle csinálni, anélkül, hogy azzal mások is jól járnának.

 

Azt persze én is tudom, hogy tökéletes rendszer nem létezik, mert az ember ember marad, meg sok esetben nincs is igazán jó megoldás. Ha valaki nyer a lottón, és nem ad a rokonainak/ismerőseinek belőle, akkor fukar-zsugori-sóher. Ha ad, akkor meg nem tud takarékoskodni és oda a pénze, ráadásul "haveri alapon" szórta el. :P Az örökség is egy ilyen dolog, azon nincs mit változtatni. Ugyanígy az olyan játékok, amihez nem csak vagy nem elsősorban szerencse kell, pl. póker. Egy kiváló pókeres lényegében semmit nem tesz hozzá a világhoz, legfeljebb minimális mértékben szórakoztat, ellenben milliókat kaszálhat játék közben.

 

De vannak olyan dolgok, amiken lehet, és érdemes is változtatni. Én csak ezeken gondolkodom félhangosan. :)

 

"A nép érdekeit? Oszd szét a vagyonod. Mindegy, hogy mennyi van, azt ami van. Többet érsz el vele"

 

Ez nem biztos. Vagyon nélkül nem sokáig maradok életben (vagy szabadlábon), úgy meg nem tudom hosszú-hosszú évekig szolgálni a népet :))

Előzmény: vpe5 (490)