névtelen nick Creative Commons License 2012.01.05 0 0 271

Az a baj, hogy nem tudom, mit kell csinálni. Az én paramétereimmel nem lehet csak úgy kidobni a lencsét, nélküle nem tudok dolgozni, autót vezetni, stb. Remeteként élhetnék talán vakoskodva. Ráadásul ha sokáig erőltetem a szemem lencse nélkül, nagyon elfárad és fáj is. A wiki és más orvosok is kifejezetten károsnak tartják, ha valaki nem korrigálja a fénytörési hibát, mert a látóidegeknek nem tesz jót, ha sokáig nem kapnak éles képet, szerintem a bal szemem ezért is gyenge. Viszont 3 dioptria feletti eltérést meg nem tud kezelni az agy, sőt sokaknak 1 dioptria felett már gond van. Én edzett vagyok ilyen téren, de 3 dio már nekem is sok.

 

Egyébként arra gondoltam, hogy a lencsét lehet negyed dioptriánként vásárolni, veszek egy picit kissebb értékűt. (bár dokik ezt sem ajánlják, de 1/4 dioptria nem sok, aztán fokozatosan negyedenként csökkenteni jó volna, csak kérdéses, hogy működik-e)

 

Ha lenne tutti biztos módszer, ami használ, hajlandó lennék követni, akár komoly áldozatvállalással is, , de rengeteg energiát és időt befektetni olyan dologba, aminek az eredményessége több, mint kérdéses, sőt kifejezetten valószínűtlen, esetleg még ártalmas is lehet, na ilyen dolgokkal nem szívesen kisérleteznék hónapokig, évekig.

Előzmény: ghepard (267)