Sziasztok!
Még négy éve gerard-nak volt egy jó ötlete (#5350). Hogy ne kelljen sokat lapozgatni vissza, bemásoltam:
"sziasztok
Elég sokat kutatgatok a családfám után.
Eközben ezerszám találkozom különleges nevekkel!!!!
Gondolom sokan vannak így ezzel
Megtennétek, hogy a következp tematikában írtok egy-egy bejegyzést fejenként:
Hol kutatok
Adott településen-környéken mely külölegesebb családnevek érdekelnek
Ezzel elérhetjük, hogy ezen a néhány beírási területen mindíg megtaláljuk ha érdekesebb névre bukkanunk, de nem emlékszünk a sokezer beírásból hol olvastuk"
Én erre reagálva írok most a saját terülteimről. Szerintem jó ötlet, aki gondolja kövessen.
Ahogy olvasgattam visszafelé, érdekes dolgokat találtam. Néhány éve adatbázis összeállítását tervezték, amiben aki gondolta, elküldhette a saját maga által kutatott településeket és családneveket. Ezt egy listán akarták közölni a neten, hogy egymás segítségére lehessünk. Szerintem kíváló ötlet, a véleményetekre vagyok kívnáncsi. Én vállalni tudom a netes megjelenítést és annak szerkesztését, csupán rátok lenne szükség.
Ha hülyeségnek vagy feleslegesnek találjátok, netalán fontoskodásnak, kérem írjátok meg!
Köszönöm!
Hol kutatok:
Elsősorban: Tárnok, Sóskút. Másodsorban: Vésztő, Diósd, Budapest-Tabán, Pusztazámor, Biharugra.
Tárnok, Sóskút:
Ábel, Borovszky, Csernyák, Cserveni, Eskulics, Frank, Hibits, Hornyák, Hula, Huslitska, Istókovics, Jahoda, Jauernek, Jurák, Korenik, Kummer, Kussa, Langerman, Marczinkovics, Melicher, Mészáros, Mikulásik, Mikusits, Moravek, Muskovics, Novotni, Pátrovits, Petrov-Petró, Pilár, Pintér, Pluhár, Póder, Poszmik, Reiner, Repka, Rihó, Rozbora, Schneider, Skornyák, Sutovszki, Szimandli, Szklenár, Vaskó, Veszeli, Viczing, Zombori, Zsvahó.
Vésztő és környéke:
Budai, Csete, Deák, Fehér, Nagy, Sallai, Tót.