Törölt nick Creative Commons License 2012.01.03 0 0 63

Szia,

 

Alapvetően jó a képe, de most egy külső dekóderről megy, scart csatlakozással, ha szerzek kábelt és a HDMI csatlakozásokhoz kötöm lehet jobb a kép, vagy tök mindegy?

 

A HDMI egyrészt nagyobb felbontást tesz lehetővé (akárr full HD, amit a TV-d tud is), másrészt ez digitális átvitel, ezért mindenképpen jobb lesz a képminőség. Azért, mert a stb (vagy akármilyen forrás) a scarton analóg jelet ad ki, tehát mielőtt rávágná a kimenetére végez egy digitális->analóg átalakítást. A TV a scart bemenetén vett jelen szintén végez egy átalakítást, analóg-> digitális. E két felesleges és információveszteséggel járó konverzió a HDMI esetében nem történik meg, ergo jobb képed lesz.

 

 

Illetve, van csatorna amelyik pont akkora mint a képernyő, van amelyiknek a széle lelóg, van hogy egyik csatornán az egyik műsor ilyen, a másik olyan. Ez miért van, illetve beállítható e valahogy?

 

Jó eséllyel ez a jelenség is megszűnik ha áttérsz HDMI-re.

 

Na még egy :) elvileg ez a tv is frissíti magát, ehhez mi kell, csak összekötni számítógéppel és "rájön"?

 

Azt hagyd a francba szerintem, a frissítés inkább a lehetőségek szűkítésére való (hackelés megakadályozására), de ha mégis akarod, akkor nem a számítógépet kell látnia, hanem az internetet. Vagy úgy is lehet, hogy letöltöd a firmware-et egy pen drive-ra, bdugod a TV-be és menüből megmondod neki a frissítés helyét.

Előzmény: Normen01 (56)