toria78 Creative Commons License 2012.01.02 0 0 9650

Én jövök a szokásos szövegemmel, hogy tipikus egyeske - ha nem állítasz neki korlátokat, levegőt sem tudsz venni.

Te vagy neki a szórakoztató egység. Neked pedig tanítanod kell őt viselkedésre- de hát ezt tudod te is. Legyél te az irányító. Ha ültök valahol, ne irányítsd mindig a játékot (tedd ide, lapozz, dobd be stb), mert akkor aktív részese vagy. Hadd játsszon ő azt, amit szeretne, de csak 1-2-vel. És akkor néha ki tudsz lépni a játékkörből. pár mp-re, aztán percre stb. Egyébként meg anyának dolga van, meg kell csinálni. Meg kell tanítani megértetni vele.

Az viszont igaz, hogy sosem lesz csendben órákig elszöszmötölő belőle. De, az enyém aki tudod mindig mondom h hasonló karakter, 5,5 évesen a transformerseivel képes órákon át a földön hemperegni, van remény!!!:-)

 

Akinél voltunk szilveszterezni, kapott karácsonyra egy könyvet "nehezen kezelhető gyerek" címen, na röhögtünk h vajon ki volt ez a kedves rokon. Kiderült, hogy az anyósáék. Akik, mindig mondták, hogy csakgyerek, jajazapjaisilyenvolt, de amikor 1-2 napig náluk volt a gyerek, rájöttek, hogy ez már mégsem fér bele abba a kategóriába (koraszülött, rossz alvó, emiatt szülőszivató viselkedésű stbstb). Az anyukának tetszett a könyv, sok szó volt róla hormonokról meg sok másról, érdemes ilyeneket is olvasni. Nem tudom, szakmailag ilyenbe belementetek-e vagy most totál alapokat próbálok felhozni...most itt van nálam a könyv, ártani nem árthat :-)

Előzmény: MissEarnshaw (9648)