_spyglass_ Creative Commons License 2011.12.29 0 0 11174

Ne haragudj, de nagyon el vagy szerintem tévedve ebben a témában. Én sem fújom kívülről az AB működését szabályozó minden jogszabályt de általában azzal kezdik, hogy eldöntik van-e egyáltalán hatáskörük egy adott ügyben eljárni. Ha nincs, megmondják miért nincs. Ha van, eljárnak. Egyedül olyan nincs, amiről Te beszélsz: hogy egy ügy eljut az AB-hoz de egyszerűen semmibe veszik.

A manyup ügy - amiről szó van - egyébként a megfelelő módon eljutott az AB elé, foglakoztak is vele, csak valahogy nem sikerült döntést hozni egy év alatt. Ó jaj, biztos egy sok száz oldalas, komplikált törvény volt. Ja, nem. Annyit kellett volna eldönteni, hogy az alapvető és alkotmányos emberi jogok közül melyikbe ütközik lenyúlni az emberek pénzét és kizárni őket az állami nyugdíjból miközben a járulékot (bocs, átcímkézve adót) továbbra is fizetik.

Én értem amit mondasz, még ha Te most a mögé is próbálsz bújni, hogy biztos nem értem. Én viszont arra kérlek, hogy vedd a fáradtságot, és ha már Mabi hajszálpontos leírása nem felelt meg, göngyölítsd fel saját magad, hogy miként jutott oda ez az AB ügy, hogy most egy klassz kis idei 2/3-os tv miatt 2 nap múlva a kukában végzi, gondolom sokadmagával.

 

Az, hogy ebben az ügyben eddig húzták és mégsem született döntés, az sokkal arcpirítóbb és pofátlanabb, mintha azt mondták volna már egy fél évvel ezelőtt, hogy ennél alkotmányosabb törvényt ők még nem láttak.

Előzmény: Tamas(Ottawa) (11173)